Hirdetés

Mit szólna egy altaji sasvadász, ha bekopogna hozzá egy genderaktivista; miért volt ideje, hogy Zelenszkij elmenjen Beregszászba; és mikor fognak fellázadni a normális emberek a Sátán ellen? Interjúnk Bayer Zsolttal a „szépújeurópai” értékekről és a földhözragadt örökkévalóságról.


További témáinkból:

Az ostromnak sosincs vége

A mai szerb–magyar határ déli oldalán embercsempészbandák tűzpárbajai félemlítik meg az ott lakókat. Ideát pedig kevés a határvédő, miközben egyre fokozódik az illegális migránsok ostroma. A Demokrata helyzetképe.


A Nyugat elvesztette erkölcsi fölényét

A tömeges bevándorlás, valamint a pandémia nyugat-európai kezelését is élesen kritizálja Thierry Baudet, a Fórum a Demokráciáért (FvD) elnöke. A holland politikust az ukrajnai háborúról, valamint hazája liberális politikusainak Orbán-fóbiájáról is kérdeztük.


Cui bono?

Jevgenyij Prigozsin halálának körülményei feltehetően még sokáig homályban maradnak. A legtöbben Vlagyimir Putyinra mutogatnak, de számos más erőcsoportnak és Moszkva ellenfeleinek is érdekében állhatott a Wagner-csoport lefejezése, az ellentmondásos megítélésű parancsnok likvidálása. Kik lehetnek ezek? Sorra vesszük a lehetőségeket.


Leválni tudni kell

Idén jóval többen jelentkeztek egyetemre és főiskolára, mint az előző években: a felvett hallgatók közül sokan másik városbéli vagy épp külföldi oktatási intézményt választanak, és elköltöznek otthonról. Ebben az új életszakaszban a szülők is vizsgáznak, hiszen az is kiderül, sikerült-e gyerekeiket önálló életre nevelni, hogy magabiztosan lépjenek ki a nagyvilágba.


Folytatódik az újjászületés

A budai vár 1541-től 1686-ig, azaz 145 éven keresztül volt a törökök kezén, akik ez alatt az idő alatt a templomokat dzsámikká és mecsetekké alakították, minareteket, fürdőket és karavánszerájokat építettek. Elindultunk egy hosszú sétára, és megnéztük, hol tartanak most a Budavári Palotanegyed építkezései.

Korábban írtuk