Felborult a világban az évtizedeken át tartó egyensúly. Ha baj van a Száhel-övezetben, az pillanatok alatt nálunk is lecsapódik – mondta a Demokratának Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszterrel a honvédelmet érintő korszakváltásról, egy lehetséges afrikai misszióról beszélgettünk, de azt is elárulta lapunknak, miért lett a Petőfiből Mária Terézia-laktanya, és miért van szükség a huszárokra akkor is, ha nem lovon ülnek.


További témáinkból:

A fegyvert használni kell

Nemrég fegyveres támadás érte Magyarország határát, Mórahalom térségében. Ezzel a migránsok, különösen az őket vezető csempészek arroganciája átlépte a vörös vonalat. Rendőrökre lőttek. A határvédelem lehetőségeiről Földi László ezredest kérdeztük.


Siker a magyar recept

Az Európai Unióban ma a gyerekeknek közel negyede él szegénységben. Magyarországon 2010-ben a 16 év alattiaknak több mint 40 százaléka tartozott e körbe, 2021-re viszont az arányukat sikerült 18 százalék alá csökkenteni.


Trianon nem a múlt

Ismét várja a látogatókat a megújult Trianon Múzeum, melynek célja emlékezetpolitikai fordulat végrehajtása a köztudatban. A létesítmény vezetője szerint Trianonban nem befejeződött a múlt, hanem elkezdődött a jelen.


Aki mágikus teret szőtt maga köré

Bozsik Yvette Kossuth-díjas balettművész-koreográfussal, rendezővel a belső tűzről, a műfajok közti átjárhatóságról és a mágikus terekről beszélgettünk.


Az életöröm művésze

Portrék, életképek és aktok, azaz Renoir csodálatos világa elevenedik meg a Szépművészeti Múzeum Renoir. A festő és modelljei című, 2024. január 7-ig látogatható kiállításán, amely a mester első magyarországi monografikus bemutatkozása is egyben.

Korábban írtuk

Hirdetés