Hirdetés

Botrányhősök, álvitézek, vitézek. Ki avatta „vitézzé” Varga Viktor celebet, hány vitézi rend van, és hogyan lett tagja az egyiknek egy afrikai exkirályság trónörököse? E heti címlapos írásunkból kiderül.


További témáinkból:

Willkommen in Ungarn!
Ezrével költöznek Magyarországra a németek, és a hírekkel ellentétben nem csak a nyugdíjasok. A Demokrata három aktív, Magyarországra emigrált német családnál járt.


Horthy névvel az élet
A 155 évvel ezelőtt, 1868. június 18-án született vitéz nagybányai Horthy Miklós családjának egyik leszármazottjához látogatott a Demokrata. A kormányzó úr István nevű nagyapja és a sarj Sándor nevű ükapja édestestvérek voltak. Az 1946-ban Kárpátalján született Horthy Csabától, Tiszajenő korábbi polgármesterétől azt kérdeztük, milyen volt az elmúlt 77 évet Horthy névvel megélni.


A nagy népességcsere
Az európai unió belügyminiszterei június 8-án, magyar és lengyel ellenszavazat mellett megszavazták a kötelező migránsszétosztást azzal a kiegészítéssel, hogy a befogadást megtagadó országoknak migránsonként 22 ezer euró (8 millió forint) „szolidaritási hozzájárulást” kell fizetniük a közös uniós kasszába.


Ingyen kegyelmek
Az alapanyagtól a késztermékig mindent maga termel meg hazánk legnagyobb biominősítésű gazdaságában Rózsa Péter, aki a régi tudást élteti és éli mindennapjaiban sikerrel.


A jövőnk vagy a végzetünk?
Támogat a munkában, vagy elveszi a megélhetésünket? Az emberiség megmentője vagy romlásba döntője lesz a mesterséges intelligencia?

Korábban írtuk