A háború azért tört ki, mert az az erő, amit Gyurcsány és bandája vazallusként szolgál, azt akarta, legyen ismét öldöklés Európában – mondta a Demokratának Gajdics Ottó, a jobboldali újságírás kiemelkedő személyisége. Mennyivel emelné a tanárok fizetését, mit mondana a tüntető diákoknak, és miért Báthory Gábor a kedvenc hőse? Ezekre is választ kapunk.


Hirdetés

További témáinkból:

Idegenek a hegyekben

Nógrádban is megjelentek az illegális migránsok, megfékezésükre már figyelmeztető lövés is eldördült. Magyarország északi részéről ugyanis eddig háborítatlanul mehettek tovább Szlovákia, majd onnan Nyugat-Európa felé a bevándorlók az ellenőrzés nélküli schengeni határokon át. Helyszíni riport.

Helyre kell állítani Európa versenyképességét

A demográfiai válság kezelése és az illegális migráció visszaszorítása is a közelgő magyar uniós elnökség prioritásai közé tartozik. Zsigmond Barna Pál miniszterhelyettest a nemzeti kisebbségek védelméről és az ukrajnai háborúról is kérdeztük.

Benzinárháború

Hónapok óta drágul az üzemanyag, ami ma már az inflációs adatokban is szemet szúr, arról nem is beszélve, hogy számos autósnak nehezíti meg az életét. Szakértők szerint nem kizárt, hogy jön a három számjegyű olajár, ami további áremelkedést hozna a kutakon. A kormány segítene, de vajon elmehet a falig, és visszahozza a hatósági árat, vagy más megoldást kell találni?

Fogytán a méz a madzagon

Kijev szeretné, ha minél előbb felvenné tagjai sorába az Európai Unió, ezt a túlélés legfontosabb zálogának tekinti. Magyarország tizenöt évig várt a felvételére, Ukrajnának elegendő volt a háború kitörése ahhoz, hogy Brüsszel integrálni akarja – mondta a Demokratának Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója.

Korábban írtuk