Hirdetés

Túlzás nélkül állítható, a 2010 és 2019 közötti időszak volt Budapest történetének egyik legsikeresebb korszaka. Ebben fontos szerepe volt annak, hogy Tarlós István főpolgármestert és Fürjes Balázst, aki akkor Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt, ugyanaz a cél vezette, a város építése. A két politikussal most rendhagyó módon, páros interjúban értékeljük a főváros elmúlt három évét. Szó esik arról, ki dönt ma Budapesten Karácsony Gergely helyett, milyen csapdahelyzetben van a baloldal, sőt Tarlós István még egy baráti tanácsot is ad a főpolgármesternek.


További témáinkból:

Kincs, ami nincs
Pár hete még úgy tűnt, elgördültek az akadályok a helyreállítási alap útjából, mivel megszületett a partnerségi megállapodás az Európai Bizottsággal. Brüsszel azonban az Erasmus-üggyel most új frontot nyitott, ami amellett, hogy fájdalmas a magyar egyetemistáknak, megmutatja azt is, hogy elhúzódó hercehurcára számíthatunk az uniós pénzek kapcsán.


Demokráciaprojekt Budafok-Tétényben
Budafok-Tétény önkormányzata útjára indította a közösségi költségvetés programját. A fideszes vezetésű kerület kezdeményezésének célja, hogy a polgárokat bevonják a döntéshozatalba, illetve olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyeket a közösség többsége szükségesnek tart.


Ébredező sovinizmus Szlovákiában
Az elmúlt néhány hétben több felvidéki magyar önkormányzatot, polgármestert, politikust és civilt jelentett fel mondvacsinált indokkal egy furcsa kis szervezet, a Szlovák Értelmiségiek Szövetsége. Utánajártunk, mi állhat az egyértelműen soviniszta indíttatású akciók hátterében.


Mobilból célkereszt
A fronton gyorsan ellenség lehet a mobiltelefon, ahogy azt a makijivkai eset is mutatja. Az ukránok által bemért, majd kilőtt orosz katonák halála újfent rámutat, hogy az emberek gyakorlatilag önként tesznek nyomkövetőt a zsebükbe. A titkosszolgálatok már régóta élnek is a lehetőséggel.


Ritka magyar
Harmincéves a Csillagszeműek, amely története során több ezer gyermeknek, fiatalnak adta át a magyar kultúra szeretetét. Timár Böske táncművésszel, a Csillagszeműek alapító-vezetőjével a japán és a magyar néplélek hasonlóságáról, a táncosok profizmusáról és a valódi toleranciáról beszélgettünk.

Korábban írtuk