Ahogy korábban írtuk, Bige László baloldali milliárdos bejelentette, hogy kész sok pénzzel támogatni Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter kampányát. Az is kiderült, hogy Karácsony Gergely félmilliárd forintos sikertelen előválasztási kampányát is támogatta a baloldali milliárdos, de azt titkolja, pontosan mekkora összeggel. Márki-Zay Péter korábban arról beszélt, hogy a hűtlen kezeléssel vádolt baloldali oligarchától, Bige Lászlótól is fogadna el pénzt.

Hirdetés

A 62 éves Bige László 1984-ben költözött Erdélyből Magyarországra. Sok mindennel foglalkozott, például ruhákat hozott be Hollandiából, Jimi Hendrix pólókat árult, aztán műtrágyával kezdett kereskedni. 1996-ra annyi pénze lett, hogy bejelentkezett a Tiszamenti Vegyiművek privatizációjára – hangzik el a Mandiner videójában.

Bige László később megszerezte a Péti Nitrogénműveket is, létrejött a Bige Holding. Miután Csányi Sándorral tengelyt akasztott, a fejlesztési bank gigahitele és a balliberális kormány segítette meg.

Bige László fényűző életéről és többmilliárdos birokairól korábbi cikkünkben számoltunk be. Bige László egészen elképesztő körülmények közt él hatalmas birtokán, amelynek központi területe 46 hektár, azaz közel félmillió négyzetméter.

Jelenleg a fényűző életmód kiélvezését némileg akadályozza a versenyhivatali büntetés, no meg az, hogy az ügyészség immár hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel vádolja. Bige László tagad, a vádakat Andersen-mesének tartja, a hatóságokat pedig az ÁVH-hoz hasonlítja.

A vállalkozó legutóbb az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, hogy „némi apróval” megtámogatta Márki-Zay Péter kampányát az előválasztáson, ami az ő esetében több millió forintot jelent. A beszélgetésből az már nem derült ki, hogy melyik fél volt a kezdeményező, de valahol találkoztak, Bige László pedig jelezte, hogy szívesen támogatná a kampányt. Hangsúlyozta, hogy sem Karácsony Gergely, sem Gyurcsány Ferenc nem kapott tőle pénzt – írja a Mandiner.

A Mandiner cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk