Hirdetés

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta: a Pénzügyminisztérium maffiaszerűen működik. Emlékeztetett Király Júlia korábbi jegybanki alelnök nyilatkozatára, aki azt mondta: az őt foglalkoztató nemzetközi bankcsoport fenyegető üzeneteket kapott a tárca egyik munkatársától, miután ő felszólalt egy ellenzéki rendezvényen.

Ki áll e mögött? Ki adott erre utasítást és mennyire bevett gyakorlat ez a tárcánál? – sorolta kérdéseit.

Azt mondta: már nemcsak a lehallgatás, hanem a zsarolás és a fenyegetés is alkalmazható azzal szemben, aki nem ért egyet a kormány politikájával.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a képviselő nem is tudja, kit és mi alapján vádol, arra használja a parlamentet, hogy egy nem közszereplő munkajogi sérelmét politikai síkra terelje.

Korábban írtuk

Emlékeztetett: „azt jelentette be az említett ember”, hogy személyes okból kíván lemondani a posztjáról. Szerinte valószínűleg azért tette ezt, mert elolvasta a bankja etikai szabályzatát, amely szerint az ő beosztásában semlegesnek kell lenni politikailag.

Ennek a személyes munkajogi döntésnek semmi köze a Pénzügyminisztériumhoz, a tárca senkit nem zsarol – szögezte le.

A nevezett bankkal a tárca kapcsolata kiváló – hangsúlyozta. A minisztérium együttműködik a bankszektorral, a gazdaságot érintő döntések pedig közösen születnek – fogalmazott.

Elmondta ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenccel már előfordult, hogy a nyilvánosság előtt fenyegetett meg olyan embereket, akik közszereplést vállaltak.

A képviselő nem fogadta el a választ.