Mint ismeretes, az óbudai korrupciós botrány öt gyanúsítottja közül három börtönben marad, egy gyanúsított szabadlábon védekezhet, egy másik pedig bűnügyi felügyelet alá került. A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. Az eddigi információk alapján arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

Hirdetés

Már 2022-ben megjelentek olyan hírek, miszerint P. Gábor közreműködött Karácsony Gergely előválasztási kampányában is. Az akkor nyilvánosságra került dokumentumok alapján ugyanaz a cég intézte Karácsony előválasztási kampányát, amelyik az óbudai újságot kiadja. 

Ez pedig nem más mint a Key Price Kft., aminek nevében P. Gábor írt egy hirdetési cégnek, árajánlatot kérve tőlük. Karácsony 99 Mozgalma végül 123 darab óriásplakáthelyet vett, jóval piaci ár alatt, 5,2 millió forintért.

P. Gábor korábban a kispesti MSZP-s polgármesternek is dolgozott. Gajda Péter most azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy valóban együtt dolgozott vele 2020-ig, és kiváló szakembernek tartja. A politikus azt is hozzátette, hogy meglátása szerint P. Gábor nem bűnös.

Korábban írtuk

A III. kerületi Fidesz az üggyel összefüggésben rendkívüli közgyűlést hívott össze március 21-re, a Kiss László vezette baloldali képviselő-testület azonban nem fogadta el azt a határozati javaslatot, ami tisztázta volna, hogy az önkormányzat által tulajdonolt gazdasági társaságok kötöttek-e szerződést az említett cégekkel.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.