A Blikk megtalálta azt az álprofilt a Facebookon, amelyen a 35 éves ámokfutó már a gyilkosság napján is rendőrökkel kapcsolatban posztolt. Bejegyzésében azt írta:

Hirdetés

„Gyertek utcára! Szükség van járőrökre! S.O.S.”

A lap egészen furcsa, rettenetes és zavaros írásokat talált 35 éves férfi közösségi oldalán kutakodva. A korábban az építőiparban dolgozó férfi valamilyen igazságosztónak hihette magát, és a megosztásai alapján többek között eltűnt emberek esetei foglalkoztatták – ismerteti az Origo.

A közelmúltban még egy rendőrnek készülő fiatalember sajnálatos haláláról is megemlékezett – írja a portál.

A férfi előszeretettel hirdette egy új világot létrehozni akaró szekta tanait is, amelyekkel büszkén azonosult. Képzelgéseiben rendszeresen írt természetfeletti erőkről és démonokról, az ámokfutása előtt is „démonokat vadászva” dörömbölt az ajtókon. A rendőröket végül azután hívták rá, hogy az idős Marika néni lakásába be is tört.

A férfi ügyvédje elmondta: védence a vallomása szerint azért ment fel késsel az idős szomszédjához, mert „aggasztó, nyöszörgő” hangokat hallott a lakásából, a kést pedig azért vette magához, hogy szükség esetén megvédje az asszonyt.

„Igazság szerint több részletet nem szeretnék mondani, hiszen a nyomozás jelenleg is tart. Ügyfelem a IMEI-ben van, ahol vizsgálják az elmeállapotát. Várjuk a különböző vizsgálatok és a tanúmeghallgatások eredményét. Ezeknek a tudatában már többet tudunk majd”

– magyarázta az Origónak dr. Mikófalvi Ádám, aki arról egyáltalán nem akart nyilatkozni, hogy Sz. Szilárd a gyilkosságot megelőző nap a szolnoki laktanyánál randalírozott. Akkor a kocsijával leparkolt a bázis előtt, ahol zavartan kiszállt, majd szóváltásba keveredett a fegyveres biztonsági őrrel.

Összesen hét rendőr intézkedett vele szemben rendzavarás és garázdaság miatt, majd eljárást is indítottak ellene, amiért bódult állapotban vezetett. Állítólag a rendőröknek azt is mondta, hogy robbanószer van az autójában, de az átvizsgálás után kiderült, mindez hazugság. A Blikk úgy tudja, a rendőrök bevitték a pszichiátriára, ahonnan másnap, miután kitisztult, elengedték – számol be az Origo.

Korábban írtuk