Fotó: MTI/Lehoczky Péter
Hirdetés

Fülöp Attila a gyermekvédelmi gondoskodásban élőknek szervezett karácsonyi ünnepségen azt mondta, az Ágota Alapítvány indulásakor nem volt egyértelmű, hogy sok társadalmi szereplő a közösség mögé áll, az állami gondoskodást akkor még az állam feladatának tartották.

Ma már léteznek olyan erős gazdasági társaságok, amelyek kötelességüknek érzik, hogy segítsék azokat, akik valamiben hiányt szenvednek – állapította meg a politikus.

Az államtitkár az együttműködés egyik példájaként említette, hogy a minisztériumok 17 ezer dolgozó összefogásának köszönhetően valamennyi bentlakásos intézményben élő csaknem hétezer fiatal karácsonyra személyre szabott ajándékot kapott.

Az ünnepsége jelen lévő csaknem ezer nehéz sorsú gyermektől Fülöp Attila azt kérte, higgyék el, olyan közösség áll mögöttük, amely számít rájuk. A politikus azt tanácsolta a fiataloknak, mindig bízzanak magukban és segítőikben.

Korábban írtuk

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök azt mondta, az idei karácsonyra készülődés napjaiban a világ két pontján is komoly háború dúl. „Szolidárisan gondolunk” azokra, akik szenvednek a háborúkban – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: Jézus születésnapjára készülve fontos, hogy megnyissuk szívünket, beengedjük az életünkbe azt a szeretetet és békét, amelyet egyedül ő tud adni nekünk.

Az Ágota Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos ünnepségre 13 vármegyéből mintegy ezer nevelőszülőnél vagy lakásotthonban élő gyermek érkezett. A több mint ötven támogatóknak köszönhetően a gyermekek személyre szóló karácsonyi ajándékot kaptak. A szolgáltató által ellátott hatezer gyermek mindegyike megkapja saját ajándékát, azoknak, akik nem voltak jelen az ünnepségen, nevelőszülőjük adja át a meglepetést. Az ünnepségen a szervezett munkatársai és önkéntesei elismeréseket kaptak.