Hirdetés

Lánczi Tamás műsorvezető elsőként Robert Habeck német alkancellártól idézett, aki a közelmúltban arról beszélt, hogy a német gazdaság életképessége forog kockán, és annak is fennáll a lehetősége, hogy maradandó károsodást szenved. Mint mondta, ehhez képest készül a nyolcadik uniós szankciós csomag.

A felvetésre válaszolva Mráz Ágoston Sámuel kifejtette: kérdéses, hogy Németország mennyire független és mennyire tudja szuverén módon megfogalmazni a válaszokat.

Az elemző emlékeztetett, hogy a német ipar az olcsó energiára és a fejlett ipari technológiára épült évtizedek óta, azonban az autógyárak elleni fellépésekkel és az olcsó energia megszűnésével a német gazdasági csoda véget érhet.

Schiffer András úgy fogalmazott: „Németország nem a maga ura”. Mint mondta, Annalena Baerbock német külügyminisztériumába néhány hónapja egy amerikai állampolgárt helyzetek államtitkárnak. Majd felidézte, hogy Joe Biden amerikai elnök februárban Olaf Scholz német kancellár oldalán jelentette be, hogy amennyiben Oroszország bevonul Ukrajnába, nem lesz többé Északi Áramlat gázvezeték.

Korábban írtuk

A korábbi zöld politikus szerint azonban az orosz-ukrán háború kitörésekor az EU vezetői egységesen fogadták el az első szankciós csomagot. Elmondta: egy-két csomag bevezetése lett volna logikus, hogy béketárgyalásokra kényszerítse az agresszort, ám ami a sokadik szankciós csomagnál történik, az egyértelműen Európa ellenére van.

„Nem egy NATO-országot támadott meg Oroszország” – emelte ki, majd kiemelte, hogy a fegyverszállítások fokozása és a szankciók folytatása egyértelműen Amerika érdekét szolgálja.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, az adás felvételét a fenti videóban nézhetik meg.