A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy telefonon is kinyilvánította részvétét orosz hivatali partnerének, kiemelve, hogy Magyarország természetesen a gyászoló emberek mellett áll ebben az időszakban.

Hirdetés

„Rájuk imáinkban gondolunk, és egyúttal minél előbbi teljes felépülést kívánunk azoknak, akik megsebesültek a terrortámadásban”

– mondta.

„Szergej Lavrov pedig tájékoztatott arról, hogy mindent megtesznek annak az érdekében, hogy elfogják azokat, akik a felelősek a terrortámadásért. Azóta már lehet tudni, hogy az Iszlám Állam vállalta magára ezt a terrortámadást, és tizenegy feltételezett elkövetőt már kézre is kerítettek”

– tette hozzá.

Szijjártó Péter ezután megerősítette, hogy továbbra sem tudni magyar áldozatról vagy érintettről.

Korábban írtuk

„Minden, Oroszországban tartózkodó, konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgárt értesítettünk, a konzuli ügyeletre és a segélyhívó számra hívás a mostani percig nem érkezett magyar állampolgárok részéről”

– tájékoztatott.

A miniszter határozottan elítélte a brutális terrorcselekményt, amelynek során a támadók válogatás nélkül gyilkoltak le embereket.

Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy hazánk a terrorizmus minden formáját a lehető leghatározottabban elutasítja, ezért mindig is részt vesz és részt is fog venni a nemzetközi terrorellenes erőfeszítésekben.

„Most is azon a véleményen vagyunk, hogy a terrorizmus egyre súlyosbodó globális kihívás, amelynek a kezeléséhez egyre fokozódó nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország az ilyen nemzetközi összefogásokban mindig részt vett és részt fog venni a jövőben is”

– szögezte le.