A világválságot kirobbantó bankszféra megadóztatása volt az első jó lépés. A második a kelet-európai országokra kényszerített magánkasszákba csatornázott állami pénzek, az úgynevezett magánnyugdíjak visszaszerzése volt. A harmadik a robbanásszerűen felerősödő Kelet fel- és elismerése. A negyedik a magát mindenekfelettinek tartó média bekényszerítése volt a polgári demokrácia keretei közé… Könnyen lehet, hogy az unió most elsősorban azt várja Orbán Viktortól és az általa vezetett csapattól, hogy amit sikerrel hajtott végre Magyarországon, azt próbálja meg uniós léptékben is érvényre juttatni. Ami ha sikerül, a magyar miniszterelnök beírja nevét a megmentett Európa történelemkönyvébe.

Apropó médiatörvény. Itthon most nagy a sikongás. A posztbolsevik és hasonszőrű lapok nemrég üres címlappal jelentek meg, utalván arra, hogy itt cenzúra van, végveszélyben a sajtószabadság. Erre a rövid válasz az, hogy hazudnak. Mint mindig. A bővebb válasz pedig, hogy a média helyzete csak egy dologban változik, ott sem nagyon, bár ez a változás lényegi. Eddig, ha egy médium hazudott, rágalmazott, hamis színben tüntetett fel valakit, az áldozat saját költségén bírósághoz fordulhatott, s ha szerencséje volt és a hatalom sem gondolta másként, a bíróság igazat adott neki. Mostantól azonban más a felállás. Hasonló esetben a médiahatóság csípőből bírságol, és a hazudós médiumnak kell bírósághoz rohanni, hogy felmentésért vagy enyhítésért küzdjön.

Még egyszerűbben mondva, eddig az áldozatnak kellett harcolnia azért, hogy igazságot szolgáltassanak neki, míg mostantól a bűnösnek kell menekülnie az igazságszolgáltatás haragja elől. Hát nem ez a természetes és ésszerű? De ez. Nos, ezért jajgat a posztbolsevik média. A rémuralma ugyanis véget ért.

Érdemes egy pillantást vetnünk arra a módosítási javaslatra is, amit Rogán Antal nyújtott be a T. Ház elé. Ettől tört ki a legnagyobb hisztéria. Hogy most már Szalai Annamária, a médiahatóság feje rendeletekkel is kormányozhat. Nézzük ezért, ki mindenki bocsáthat ki rendeletet: „jogszabály a törvény, a kormányrendelet, a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelete, a miniszterelnöki rendelet, a miniszteri rendelet, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének rendelete, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendelete és az önkormányzati rendelet. Jogszabály továbbá a Honvédelmi Tanács rendkívüli állapot idején és a köztársasági elnök szükségállapot idején kibocsátott rendelete”.

Érthető? Háromezer település polgármestere, a Honvédelmi Tanács, a PSZÁF, sőt az MNB elnöke is kibocsáthat rendeletet, bocsátanak is, az MNB épp most emelte a kamatlábat, és nem jajveszékelt senki… Úgyhogy, tekintsük ezt a módosítást a mi közös karácsonyi ajándékunknak.