Az index.hu újságírója az utóbbi időben súlyos mentális zavarokkal küszködött, képtelen volt újabb témákat kitalálni a kormányfő lejáratására. Órákig ült maga elé meredve, gyerekkori elfojtásaiból, pubertáskori olvasmányaiból és saját levelezéséből próbált kihozni valamit, de már ő maga is unta, hogy százhetven írásában nevezte Orbánt tolvajnak, kétszázkilencvenkettőben szélsőséges populistának, hatszáztízben diktátornak, az egyéb negatív jelzőkről nem is szólva.

Fotó: MTI, archív

Milyen cikket írjak még? – verte homlokával a klaviatúrát (nem mellesleg az így keletkezett betűhalmazt is megjelentette egy kormány által támogatott posztmodern irodalmi lapban). Mit találhatnék még ki Orbánról azon túl, hogy veri a feleségét, ő rabolta és ásta el VV Fanni holttestét a felcsúti focipálya kezdőkörében, megmérgezte Szergej Szkripalt a lányával együtt és kétnaponta jégeső képében pusztítja a vetést.

Amikor szegény tollnoknak testi tüneteket is okozott a nagy frusztráltság, elhatározta, hogy orvoshoz fordul. Lesietett a közeli kórház ambuláns rendelésére, és beült a sor végére. Telefonjára percenként érkeztek az üzenetek: „Mikor küldöd a cikket? Nincs már semmi ötleted? Hát nem csinál ez az Orbán semmi botrányosat?”

Bár nem hitt benne, de szorult helyzetében – mint minden megrögzött ateista egy ponton túl – csodáért kezdett imádkozni. És a csoda megtörtént! Nyílt a rendelő ajtaja, és Orbán Viktor lépett be két testőr kíséretében. Udvariasan köszönt, és megérdeklődte a várakozóktól, előreengedik-e.

Körülbelül öt perc múlva a miniszterelnök, kezében egy recepttel, kijött, megköszönte a türelmet, és távozott. Az újságíró lelkét mennyei boldogság járta át. „Orbán soron kívül ment be a rendelőbe”, gépelte máris a címet. Elképesztő arrogancia, a hatalom túlkapása, már az orvosnál is beelőz a Fidesz! Csak úgy sorjáztak az apró fekete karakterek a monitoron; ma is meglesz a cikk, ez annyira ütős, biztosan átveszi a hvg.hu, a 444…

„Gott sei Dank!”, emelte az égre hálásan a tekintetét.