Ó, hol van már Tito láncos kutyája meg az ürgebőrbe varrt kémjelentés, amit búvárruhás imperialista ügynökök csempésznek át a határon a népi demokrácia megdöntésére! Az semmi. Az nem rúg labdába a képtelen ideológiai ostobaságok versenyében. A fasorban nincs.

Jugoszlávia tényleg létezett. Tito is. Ürgebőr is. Népi demokrácia… na, jó, az nem, de ezek legalább részleteiben illeszkednek a valósághoz, viszont ami most Kaliforniában készül, annak a valósággal nincs érintkezési pontja.

Hirdetés

Ja, persze. Mit csodálkozunk? Ez a hetvenféle társadalmi nem kora. Itt bármi megtörténhet.

Több száz milliárd dollárnyi jóvátételt kaphatnak a feketék Kaliforniában, ugyanis az Associated Press (AP) szerint a kaliforniai jóvátételi munkacsoport megszavazott egy sor javaslatot, amelyek értelmében az állam fekete lakosai több milliárd dollárnyi jóvátételt kaphatnak – írja a The Hill.

Amennyiben a kaliforniai törvényhozás és Gavin Newsom demokrata kormányzó rábólint, a javaslatok értelmében az állam köteles jóvátételi összeget biztosítani az „afroamerikai” lakosok részére az „állam diszkriminatív politikájáért”: beleértve az állítólagos tömeges bebörtönzést, az állítólagos rendőri túlkapásokat, az állítólagos környezeti igazságtalanságokat, az állítólagos lakhatási diszkriminációt, valamint az állítólagos egészségügyi egyenlőtlenségeket. Senkit nem zavar, hogy Kaliforniában nem volt rabszolgaság.

A lakhatási diszkrimináció nem tudom mi, de olyasmi lehet, hogy egyeseknél több a szemét, és persze nem egyesek a hibásak, hanem az, aki naponta söpör és megcsináltatja a tetőt. Más példával élve, aki nem tanul, tehát az osztályzata „nem egyenlő”, annak adunk jutalmat, mert aki megtanulta a leckét, az diszkriminálja őt.

Az egyenlőségmánia az elmebaj egy formája, és a vágy soha nem lel kielégülést. A lélek soha nem nyugszik meg, és az intézkedések egyre kapkodóbbak, görcsösebbek, valóságtól elrugaszkodottabbak. Olyan ez, mint a szerelmes, aki verést ígér valakinek, ha nem lesz az övé.

Korábban írtuk