Hirdetés

Ha tetszik nekünk, ha nem, akkor is tény, hogy Európa jövője Németország sorsának alakulásán múlik. Nemcsak azért, mert a legnépesebb és leggazdagabb ország, hanem mert a példája az egész kontinenst befolyásolja. Ha Németország sikeres, akkor egész Európa az, ha Németország kudarcot vall, azt egész Európa megszenvedi.

Ezért fontos megértenünk annak a népességcserének a mibenlétét, ami ott zajlik. Hogy miről is van szó és mi várható, azt az egy korsó sör példája jól szemlélteti. Mint tudjuk, a német termékenység, a gyerekszám tartósan a reprodukcióhoz szükséges szint alatt marad (nem csak ott, de most maradjunk a példánál), így évről évre félmillióval kevesebb német lép be a munkaerőpiacra, mint ahányan kilépnek onnan. A német politikusok számtalanszor elmondták, állítják ma is, hogy országuknak a jelenlegi gazdasági teljesítmény fenntartásához évi félmillió bevándorlóra van szüksége.

Most tekintsünk el a migráció ezer nehézségéről, az irdatlan költségekről, a közbiztonság válságától, és maradjunk a puszta tényeknél. Mondjuk azt, hogy a németség egy korsó sör, a migránsok korlátlanul rendelkezésre álló narancslé. Igyunk le egy kortyot a sörből, és a hiányzó részt egészítsük ki a narancslével. A korsóban azért még sör lesz, ha kissé narancsos is. Most megint igyunk le egy kortyot, megint pótoljuk narancslével, és így tovább, ötször, tízszer, százszor. Vajon van-e valakinek kétsége afelől, hogy a századik kortyolás-pótlás után mi lesz a korsóban? Természetesen narancslé, enyhe sörös zamattal.

Pontosan ez a folyamat zajlik Németországban. Szép középiskolai számtanfeladat, de korántsem magasabb matematika kiszámolni, hogy ha egy nyolcvanmilliós nép népessége évente félmillióval csökken, és a hiányt ugyanannyi más népből valóval pótolják, a jövevények hány év alatt kerülnek többségbe. Mert a számsor vége elkerülhetetlenül ez. Aminél még az is jobb, ha egy nép megfogyva bár, de ki nem cserélődve megmarad, átmenti magát a jövőnek, amikor majd újra erőre kap.

Korábban írtuk