Márki-Zay kerek perec kijelentette: Magyarország 195 ENSZ-tagállam közül a legrosszabbul kezelte a koronavírus tatárjárását. Többször is megismételte: 195! Nem a négy visegrádi, nem a 27 EU-szövetséges, hanem az egész világ összes állama között. Mivel miniszterelnök-jelölt, és vannak olykor ínséges bibliai esztendők is, érdemes odafigyelnünk őrá is.

Hirdetés

Viszonylag pontos számot mondott. Még pontosabban 193 plusz 2. Kettő még megfigyelői státusban. De mire ez a cikk megjelenik, lehet, hogy változik ez a szám.

Persze, nem a számmal, vagyis a numeróval van a baj, hanem Márki-Zayjal. Ugyanis már Arany megmondta: „Költő hazudj, de rajt’ ne kapjanak!” Őt nem is kell rajtakapni, mert akinek halványan dereng valami a világ állapotáról, tudja, az önjelölt állítása ordas baromság. Föl nem sorolom azokat az államokat a 195-ből, amelyek szükségszerűen kényszerűségből rosszabbul kezelték a pandémiát. Ráadásul Márki-Zay ezt az eszement gyügyenciát őrült balliberálisokra jellemző nagyotmondás kényszere alatt, tanúk előtt jelentette ki, akiknek a szemük sem rebbent meg erre. A három közül egy mindenképpen a műsorvezető Krug Emília volt, a másik kettő oly jelentéktelen, szürke, személyiséghiányos, hogy meg sem jegyeztem őket. Emília mégiscsak családanya, szült a hazának egy gyönyörű gyermeket, azonfölül jelenség. Elég, ha vele szemben negatívumként megemlítem Sargentinit, az antinőt. Óh, borzalom atyja, ne hagyj el!

Márki-Zay azért buggyant agyú, mert még hazudni sem tud. Ez azonban nem csak az ő személyre szabott, speciális hibája, mondhatni, általános balliberális úzus. Mert megindult köreikben egy eszement kampány már az előválasztások előtt. Voltaképpen gyűlölik egymást, nem elvi okokból, mert mint kiderült, elveik nincsenek. S az is nyilvánvaló, hogy alkalmatlanok arra a föladatra, amelyek elnyeréséért lihegve megölnék egymást.

Szegény hazám! Önleleplezésként most mit művel Karácsony, úgy is mint főpolgármester, és a franzstadti Sargentini, akit még az sem ment, hogy kereszt van a nyakában? A Fudan Egyetem tervezett helyére olyan utcanévtáblákat raknak ki, amelyekkel bosszanthatják a kínai világbirodalmat! Az együgyűségnek erre a fokára normális politikus nem juthat. Mert hiszen nyugati közgazdászok megjósolták, Kína tíz-tizenöt éven belül átveszi az USA-tól a világ vezető szerepét. És ezzel a hatalmas erővel, ami nem számbeli erejével, hanem ötezer éves kultúrájával nyomaszt, ungorkodnak? Két jelentéktelen magyar belpolitikus. Nem fogják föl, hogy ez hahotába fulladó pitiánerség? A hatalomvágy elvette józan ítélőképességüket.

Engem is meglep, mekkora ismeretségi körrel rendelkezem. Ezért záveczkodás nélkül is kijelenthetem, hogy az Orbán-ellenes ellenzéki tábor jobbára idiótákból toborzódik. Sőt, ezt fönnen hirdetik is. Vagyis bevallják lököttagyúságukat.

Az ATV máskülönben kedves kis kutyás figurancát csalódásként érte, hogy a nagyközönség nem helyesli a 16 évesek szavazati jogát. Mindeddig azt hittem, hogy kivétel nélkül minden médiaszereplő szakember különb, okosabb, mint a balliberális politikusok. Ezt Gyurcsányék is érezték, mert maguk közé szippantották Kálmán Olgát, aki tényleg nemcsak okosabb az ellenzékieknél, hanem megkapóbb jelenség is. De máris belefonnyadt a politizálásba. Szegényke.

Gondoltak már arra, hogy mit ért el Karácsony másfél éves főpolgármesterkedése alatt? Fölfestett az úttestekre sárga biciklisávokat, amiket már kezdenek lemeszelni, mert csődbe vitték a fővárosi közlekedést. És mit produkált eddig az izgága Fekete-Győr András? És mit csinált a másik miniszterelnök-jelölt, Jakab Péter? Egy zsák krumplival szaladgált a parlamenti ülésteremben: az Országházát heti piacnak nézve. De ezekről majd később.

Korábban írtuk