Menekültek tízezrei, az otthoni káoszt hátrahagyva, egy jobb élet reményében ostromolják Európát, ahol nem átallanak határokat húzni, falakat és kerítéseket emelni, szögesdrótot kifeszíteni ellenük, megakadályozva, hogy ott éljenek, ahol akarnak. Pedig be kell őket engedni, mert ehhez joguk van.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy tömegek törnek be a hipermarketekbe, az áruházak élelmiszerosztályára, és ott felpakolnak enni- és innivalót, kisebb háztartási gépeket, üdítőt, kávét, csokoládét, olajbogyót, csipszet és kólát. Ezekre az éhes, a megélhetésükért, a mindennapi kenyerükért, croissant-jukért, földimogyorójukért és füstölt lazacukért meginduló emberekre a biztonsági őrök (a tulajdonosok jóváhagyásával) rendőröket hívnak, és bűnözőkként kezelik őket. Vérlázító, hiszen ők csak jól akarnak lakni, amihez joguk van.

Hírét vettük, hogy néhány településen a helyi lakosság megakadályozta, hogy hajléktalanok beköltözzenek a házukba. Pedig csak fáztak, és nem akadt egy párna, ahová lehajtsák a fejüket. Ugyanígy méltánytalan üldöztetés érte azokat a szerencsétlen rablógyilkosokat, autótolvajokat, házasságszédelgőket és zsebeseket, akik kitörtek a börtönökből, ahol az elnyomó állam fogva tartotta őket, jóllehet a szabadsághoz mindenkinek joga van!

Érthetetlen, miért sújtja megvetés azokat, akik nőket erőszakolnak meg az utcán. A vágy ugyanis erős a férfiemberben, ne sajnáljuk tőlük ezt a kis örömöt. Amiképpen az is érthető, ha elharapódzik a szomszéd torkának elvágása, elvégre mennyi bosszantás és affér rejlik e kis mozdulat mögött. A farizeusok bezzeg ezt is elítélik.

Az elnyomó, gátlástalan többségi társadalom képtelen tolerálni a szabadságjogokat. A konzervatív, múltba révedő, az idők szavára süket, retrográd, militáns erők pokollá akarják változtatni a világot, de mi, felvilágosult liberális jogvédők ezt nem fogjuk engedni. Jelszavaink: szabadság, béke, egyetértés. Aki ezzel szembefordul, abba belefojtjuk azt a rohadt kirekesztő lelkét!