Hirdetés

„Ilyen egy nap a DK plusz hőseként”. Ez a videó jön szembe a Facebookon, s ha már ott van, az ember belenéz. Szórakozzunk! Bizalomgerjesztő hang sorolja, hogy mit kell tenni egy fiatalnak a kormányváltásért, ami sok dologból áll, de az első, hogy töltse le az appot.

Nézem a filmecskét, eszem ágában sincs letölteni, ám a végén megjelenik Ferenc, és a szebb jövőért harcoló hölgy mellé érve mint holmi varázsló, átváltoztatja a ruhatárát. DK-s póló, bögre, pulóver, s a legvégén, igen, a legvégén egy vállra akasztható szatyor, rajta felirat: „Kígyók kígyóznak.”

S itt felhördülök. Ez kell! Belepusztulok, ha nem lesz nekem egy kígyók kí­gyóz­na­kos szatyrom. Jól van, örüljetek, már telepítem is. S elindul a kálvária, avagy az átverésshow.

„Üdvözlünk a DK pluszban.” „Gyűjts tapasztalati pontokat az értékes jutalmakért.” „Hívd meg e-mailben 3 barátodat a DK pluszba.” Ez még a Duolingóval is felveszi a versenyt! S képzést maga Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök tartja!

Korábban írtuk

Beúszik a Klára, mint valami idegesítő NPC, és nem hagyja, hogy a skip gombra kattintsak. Meg kell várnom, amíg kiúszik. Iszonyat döcögve mennek emiatt a tesztek, de nagyon kell az a tatyó, hát kitartok.

„A leckét 3 csillagosan végezted el! Osztályelső vagy, nagyon büszke vagyok rád, csak így tovább!” Hej, hej, tarisznya, hol vagy te most? „Nagyon fontos, hogy add meg a lakcímed, mert csak akkor tudjuk postázni a jutalmadat.” Apránként kiszedik belőlem az összes adatomat. Ez konkrétan adathalászat, esküszöm!

Már húsz perce nyomkodom, és most kell látnom, hogy a jutalmak között nincs ott a tatyó. Újabb tacepaó. „Kinek kell a legtöbbet fizetnie Gyurcsány Ferenc szerint?” Naná, hogy a milliárdosoknak. Gondolom, magát nem érti bele ebbe.

És hopp, itt a vége. A szatyor meg sehol. Sem a webshopban, sem a nyeremények közt. Vagy én töltögettem rosszul. Mindegy. Meguntam. Kilépek.

Másnap reggel értesítés fogad: „Itt az idő! Kezdődik a DK szubjektív! Nézd élőben!” Na, ebből elég volt. Nézzétek madárnak a Dobrev Klárát!