Mi lett a németekből? Nem mintha az ember visszasírná a rohamsisakos alakulatokat a Halászbástyán, de némiképp több virtus van Bismarck bajuszában, mint a mai németekben.

Fura nép. Parancsvégrehajtó lelkület. Amilyen a nyelve is. Pattogó, katonás. Ha csak a felszínt nézzük, akkor tedd ezt, csináld azt érzelemvilág, ha a mélybe tekintünk, akkor meg a végtelenség és az örök kérdések. Így egyesül valahol a német zeneirodalom, a német filozófia, a katona meg a házmester.

Hirdetés

Ha parancsba adják, hogy csodafegyver, hát megcsinálja. Ha az a parancs, hogy menetelés, a végtelenségig bírja. Ha az, hogy kiváló minőségű tömegautó – létrehozza. Ha meg az, hogy nemzeti önfelszámolás, akkor azt is high tech.

Most az idiotizmus csúcsra járatása a parancs, és a német megcsinálja. A legmagasabb színvonalon. Fegyvereket küld Ukrajnába, de retteg egy szurkolói vonattól.

Mint tudjuk, órákig várakoztatták a Fradi-szurkolókat a német rendőrök. Megállították a vonatot, és mindenkit egyesével átvizsgáltak. A német rendőrség szerint a Ferencváros szurkolóit szállító vonatot azért nem akarták tovább­engedni, mert a videókon és a képeken látottak alapján a szerelvény veszélyt jelent Németországra. A haladó lapok azon ujjongtak, hogy kést meg pirotechnikai eszközöket találtak a drukkereknél.

Hát, nálam mindig van egy svájci bicska. De a német sajtó drámaian ír, nehogy leégjen a provokatív német ellenőrzés. Ezer ember közül egynél volt füves cigi. Münchenben egy metrókocsin 30-ból szerintem a felénél van.

Megjegyzem, ennek a vonatfeltartóztatásnak német részről történelmi gyökerei vannak: 1944 márciusában ugyanígy állította meg az SS Horthy Miklós kormányzó különvonatát. Remélem, a Puskás Arénában az összes német szurkolót gatyára vetkőztetik! Testüregvizsgálat. Ott akarják becsempézni az idiotizmust.

500 rendőr 1000 szurkolónál talált három valamit! Elvárom, hogy a németeket a visszavágón egyenként vizsgálják meg. Motozás, vérvétel, Covid-, AIDS- és antifagyanú.

Korábban írtuk