A párizsi divatszalon tulajdonosa büszkén nézte a hatalmas kirakatot, amelyben legújabb ruhakölteményeiket mutathatják be a város népének és a turistáknak. Mint minden rendes ruhaboltban, itt is próbababákat helyeztek el, hogy viselés közben láthassák a reménybeli vásárlók a kínálatot.

Hirdetés

Szőke, domborodó mellű műnő hirdette az első kollekciót. Az igazgató elégedetten dörzsölte a kezét, igazán csinosra sikeredett, az erre járók aligha bírnak ellenállni egy pillantásnak, hosszasabb elidőzésnek, végső soron a vásárlásnak. Legnagyobb megdöbbenésére azonban tiltakozó e-mailek tucatjait kapta, egy vandál még az üveget is összefirkálta, hogy miért szőke. A Ronda Feministák Egylete feljelentést tett, amiért a közszemlére tett alak ennyire szép és nőies.

A menedzsment gyorsan intézkedett, és elhelyeztek egy barna, rút arcú, kétdimenziós figurát. Ezt a lépést a Transznemű Klub üdvözölte, csak annyit kértek, hogy tegyenek ki egy információs táblát arról, hogy a próbababa eredetileg férfi volt, de átoperálták. Ezt az áruház készséggel teljesítette. Így azonban a férfikvóta elvei sérültek, kellett tehát egy igazán maszkulin külsejű modell. Ennek sem volt akadálya. Kikerültek még a kirakatba gyerekfigurák (fiú, lány és nem bináris is), mellettük egy jóságos pedofil próbababával. Ekkor azonban valakinek feltűnt, hogy mindegyik bábu fehér. Nosza, legyártották ugyanezeket a karaktereket néger, ázsiai, sőt veddo-ausztralid színezéssel is.

A kirakatban egymás hegyén-hátán zsúfolódtak a próbababák, de az áruház dolgozói és a jogvédő csoportok elégedetten állapították meg, hogy sikerült maradéktalanul eleget tenni a politikai korrektségnek.

Egy éjjel azonban bombát dobtak a kirakatra. Teljesen kiégett, valamennyi figura hamuvá lett: nők, férfiak, fehérek, feketék, gyerekek, felnőttek, cisz- és transzneműek. A merényletet egy musz­lim szervezet vállalta magára, dühödt hangú üzenetükben figyelmeztették a divatszalon gazdáit, hogy az iszlám tiltja az emberábrázolást.

Korábban írtuk