– Figyelj, Klárikám, össze kell írni a győzelem utáni legfontosabb tennivalókat, mert elfelejtjük. Az én fejem sem káptalan, a teremburáját, nem lesz fiatalabb az ember, ezt te tudod a legjobban. Itt a papiros, jegyezd. Nevekre, beosztásokra lebontva mindenkit, aki bármilyen állami pénzt, támogatást kapott itt az elmúlt években. Reaktiváljuk Keller Lacit, ő már tudja, hogyan kell az utolsó kedvezményt is felderíteni. A vásárlási kuponokat egy­előre kihagyhatjuk, azt következő körben – mondta Ferenc, majd folytatta.

Hirdetés

– Minden tendert, közbeszerzést felülvizsgálunk, minisztertől a bölcsődei fődadusig igazolni kell, hogy nem a Mészáros Lőrinc pereputtya, vagy hogy sosem szavazott az Orbánra. Szerintem a családi adókedvezményeket is visszafizettethetnénk utólag a sok fideszes gyerekcsinálóval. Helyrebillentené kissé a költségvetést, amit az első évben el fogunk k…ni. Addigra már felfüggesztettük az alkotmányt, Gergényi tábornok urat kinevezzük rendőrfőnöknek, aztán benyújtjuk a lex földönfutót. Azzal kihúzzuk a talajt a lábuk alól. Nem szarozunk felcsúti perrel, mert ott esetleg védőügyvéd van, meg írott jog, ilyesmi.

(A háttérből Piroska nagymama kacag: „Írott jog… Vicces…”)

– És mi lesz – aggályoskodik Klára –, ha az embereknek feltűnik, hogy megint átvertük őket? Se európai minimálbér, se négynapos munkahét, se kiegyensúlyozott média, se társadalmi megbékélés, csak az a sok migráns meg a vizitdíj és a megszorítások?

– Lehet tüntetni, majd megunják, hazamennek. Ha mégsem, hát arra is van már kialakult protokoll.

– És ha a Gergő akadékoskodna?

– Ki az a Gergő? Ja, az a Gergő? A magas, sovány? Ne nevettess, Klárikám! Két képviselője lesz a parlamentben, abból is az egyik az én emberem. – Csillog a szeme, iszik még egy pohárral. – Mi nem szivárványos mesekönyveket fogunk ledarálni, hanem fideszes holdudvart.

– Büszke vagyok rád, Feri! – olvad el a feleség.

– Hej, ha ezt apuka láthatná! – sóhajt Piroska mama nosztalgikusan.

Korábban írtuk