Annyit tolta elém az internet világa azt a Vona Gábor-os képet, amikor Rangos Katalinnal ücsörögnek ama híres Spinoza-házban, hogy elhatároztam, megnézem már, mi van a Jobbik háza tájékán.

Rangos elvtársnő laza pózban, szexi leggingsben, hányavetin ücsörög, mint aki otthon van, Vona Gábor meg ijedt kisfiúként viselkedik, mint aki rossz fát tett a tűzre még az elmúlt tanévben, és most fél, hogy előveszik a lasztival berúgott kémiaszertár ablakának ügyét, meg hogy fizikaórán kiment cigizni a WC-re. Szeretné, ha mindezt elfelejtenék, ezért a szék sarkára ül, és elmekegi, hogy a nagymamájának bevásárol, mindennap megírja a házi feladatot, és azt se tudja, mi az a Rolling Stones, ugyan már, ő nem foglalkozik ilyesmivel, egyedül a szolfézs izgatja.

Valami ilyesmi jön le az embernek, de nem is kell nagyon megfejteni semmit, az Alfahír előre kivastagította az est tanulságait a beszámoló cikkben: „lelkileg átélt, megélt, bensőleg támogatott változás”. Meg „Orbán Viktor elmúlt néhány éves kormányzása tanította meg arra, hogy tisztelje a demokráciát és a demokratikus intézményeket, például a sajtószabadságot”.

Biztos akad, aki nem érti, hova lett az a Jobbik, amelyik be akarta tiltani az RTL Klubot, de az ilyen szőrözőkkel nem kell foglalkozni, hiszen ha az egész megindító beszélgetés meg a helyszín nem lenne elegendő, hogy tisztában legyünk a lényeggel, ott van a magyar demokrácia, haladás és szabadelvűség élő múmiá­ja és beszélő emlékköve, Heller Ágnes, aki imigyen nyilatkozott a Jobbik-kérdés kapcsán: „A Jobbik múltja helyett a jelenben betöltött szerepe a lényeges”, illetve „az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni.”

Nos, Ági néni fejében Orbán lakik, aki jó hangosan csörömpölve keveri a kávéját!


Fotó: MTI, archív, illusztráció