Most olvasom, hogy valami haladó tiktokos szerint el kell törölni a Metallicát, mert náci. Teljes elmebaj. És teljesen mindegy, hogy egy 14 éves kis hülye tolja-e ezt, vagy egy fontosabb ember. (Név szerint egy bizonyos Serena Trueblood néven nyomuló 22 éves influenszer az elkövető, aki Problémás a kedvenced? című videósorozatában aggatta rá a csapatra az antiszemita, rasszista stb. jelzőket.) A kis hülye is már meglévő trendekre ült rá, amiktől támogatást kap. Lassan a közlekedési lámpa is náci lesz, mert vannak hozzá kapcsolódó szabályok a rend érdekében.

Hirdetés

Ilyesmik a vádpontok, hogy a gitáron vaskereszt van, ami náci. (Nem, a történelmi Porosz Királyság, később az egységes Németország katonai kitüntetése volt, amelyet 1813. március 10-én Breslauban – a mai Wrocław – alapított III. Frigyes Vilmos porosz király, de egyébként a legtöbb rocker azért dekorálja magát vele, mert jól néz ki.) És hogy valamelyik tag egy koncerten felemelte a karját. Atyaég, én is felemeltem milliószor, gyerek- és kamaszkoromban volt, hogy római légióst játszottam, de indián vezért is, sőt, lehet, hogy meneteltem is, és akkor mi van?

De ami szerintem agybaj, az nem is a tényszerűség, hanem hogy egyeseknél nincs más mérce, mint ez. Túl sós a leves? Náci. Megsértetted a húgom? Náci. Egyest ad a tanár? Rasszista. Van az a rész az univerzumból, ami mi vagyunk, ami minket körülölel és éltet, ahol egymás hátát lapogatjuk és egyetértünk, és ami ezen kívül van, az náci. Nincs gonosz, irigy, késős, szadista, kleptomániás vagy pletykás, csak náci. Ami jó, amit szeretünk, az vagyunk mi, ami nem mi, az náci.

„A BLM-mozgalom beindulásakor pedig nem adakoztak a fekete szervezetek részére.” Igen, ez is vádpont az idióta részéről. Hát ha valami náci, akkor ez. Aki nincs velünk, az ellenünk van. Azt kell gondolni ideológiai szinten, és azt kell tenni, amit elvárunk, különben végzünk veled. És ezt ezek tényleg így gondolják.

Korábban írtuk