Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az Európai Unió mint a szuverenitás általános őre, az agresszió elítélője, a konfliktusok lereagálója és a bölcsek kövének birtokosa ezt nem hagyhatja szó nélkül. Ha valakit megtámadnak, első gondolatunk a segítség, bármi áron.

Hirdetés

Az agresszort úgy büntethetjük meg legjobban, ha a fegyverek szállításán felül szankciót vetünk ki mindarra, amit ránk akarna tukmálni, hogy hadjáratának költségeit velünk fedeztesse. Ezért nem veszünk tőlük olajat, gázt, matrjoska babát, labdarúgót és Diótörőt.

Most jött a híre, hogy Kína megtámadta Oroszországot. Ha konzekvensek kívánunk maradni szilárd elveinkhez, akkor ezúttal sem maradhatunk tétlenek. E lépéssel az orosz szuverenitás súlyos veszélybe került, tehát fegyvert kell szállítanunk a megsegítésükre, és szankciókkal sújtanunk Kínát. Ennek értelmében bojkottáljuk az alsógatyákat, elektronikai cikkeket, a pekingi kacsát és minden nagy falat.

Hohó, az USA megtámadta Kínát. No, nem addig van az, mégsem lehet egy másik országot csak úgy bombázni és lőni! Nincs más választásunk, mint fegyverekkel ellátnunk Kínát, ezzel párhuzamosan pedig szankcionálnunk az amerikai termékeket. Nemet mondunk a palagázukra, az iPhone-ra, a Pókember-filmekre, Taylor Swiftre, a Coca és Pepsi kólára.

Erre fel Kanada megtámadja az USA-t. No hiszen! Már csak ez hiányzott. Nem nézhetjük tétlenül a világban bekövetkező méltánytalanságokat! Mi mindig a vétlen áldozat mellé állunk, úgyhogy ezúttal embargó alá vonjuk a juharlevelet, a jéghokit, eltorlaszoljuk a Niagara-vízesést, és megakadályozzuk, hogy Justin Trudeau zoknikhoz jusson.

És ekkor a jegesmedvék hadat üzennek Kanadának. Félelmetes seregeik a Szent Lőrinc-folyó torkolata felől érkeznek. Már bevették Québecet és úton vannak Montreal felé. Mielőtt azonban elhamarkodott döntést hoznánk, hallgassuk meg az állatvédők sikoltását: „El a kezekkel a medvéktől! Hajrá, jegesmedvék!”

Hát ki merne a közhangulattal szembeszállni?

Korábban írtuk