A stockholmi éjszakában egymásra talált két fiatal végül a fiú lakásában kötött ki. Némi szeszek elfogyasztása után úgy alakult, hogy hevesebb érzelmek törtek elő belőlük, ám ekkor a fiú hirtelen elengedte a partnerét, és figyelmeztetően felemelte az ujját.

Fotó: Shutterstock.com, illusztráció

– Álljunk meg egy szóra, babám, már ha szólíthatlak így… A július elsején életbe lépett törvény szerint szükségem van a szóbeli beleegyezésedre, már ha megengeded, hogy tegezzelek… Tehát megkérdezlek: hozzájárulsz ahhoz, hogy szexuális aktusra kerüljön sor kettőnk között?

– Persze, azért jöttem fel veled. Ne izélj már…

– Én nem izélek, de semmi kedvem börtönbe kerülni. Kell a szóbeli beleegyezés, és jó lenne, ha rögzíthetnénk is, nehogy később letagadd. – Elővette a telefonját, bekapcsolta a kamerát. – A képre is szükségem van – magyarázta. – Igazából az egész aktust jó volna felvenni, nehogy később félreértések adódjanak, vagy azt állítsd, nem is a te hangod, esetleg kényszerítettelek az igenre. Ezért írásos szerződést is kell kötnünk. Az ugyan már nem pusztán szóbeli beleegyezés, de hát hogyan igazoljam, hogy a szóbeli teljesen őszinte volt… És hát nem ártana tisztázni, valóban lány vagy-e, mielőtt belevágunk, vagy csak úgy nézel ki…

– Miért – csattant fel a másik –, ha kiderülne, hogy nem vagyok lány, már nem is érdekelnélek? Ezt a mondatodat rögzítem, és elküldöm a svéd esélyegyenlőségi minisztériumnak, az LMBTQ mozgalmaknak, a sajtónak…

– Jaj, dehogy, engem nem zavar, ha nem vagy lány, csak tudod, a törvény miatt. Tisztázni kéne azt is, mi fér bele neked a szexbe, illetve utánanézek gyorsan az interneten, mi van, ha utólag pénzt kérnél érte.

– Na és a férfitól nem szükséges beleegyező nyilatkozat? – aggodalmaskodott a lány. – Mert mi van akkor, ha egy magát nőnek valló, de leszbikus identitású férfi egy homoszexuális transznemű nővé operált férfival kezd ki? Melyikük számít áldozatnak szóbeli beleegyezés hiányában?

– Tudod mit? – legyintett a fiú szomorúan. – Hagyjuk a fenébe az egészet!