Megfigyeltem, hogy most szilveszterkor is ment a harc a petárdázást ellenzők és az „egy napot igazán ki lehet bírni” tábor közt.

Döbbenet, de van, aki ezt a törvénybe ütköző dolgot védi és valami hősi, szabadságharcosi, „nekem ne mondják meg” izét lát bele, és aki félti a szeme világát, az zárkózzon be a WC-be, és amúgy is „modern, hülye kutyavédők”.

Nos, idén is született pár hős. Szilveszter tizenkettő és újév hajnali hat óra között 18 esetben, 17 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt.

Hirdetés

Nos, idén is született pár hős. Szilveszter tizenkettő és újév hajnali hat óra között 18 esetben, 17 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Többen megint lerobbantották a kézfejüket, és a megosztott röntgenfelvételeknek elégnek kellene lenniük ahhoz, hogy elriasszák az embereket, de a hülyeséghez jobban ragaszkodnak, mint az értelmes célokhoz, és van, aki még így is védi a védhetetlent és dicsőíti a hősöket. Nos, az ilyen harcost az indiánok közt nem úgy hívnák, hogy „Két Bal Kéz”. Úgy már biztos nem.

„Miért, a karikás ostor nem durrogott régen? És azt is kibírták!” Hogyne. A csikós meg a juhászbojtár. De az se a kávéházban durrogtatott, meg nem a tömegben a Rákóczi úton. A bombázást is kibírták az emberek, ha nem volt más választásuk. Miskolcon a tűzijáték szabálytalan használata miatt kiégett egy lakás, az érintett társasház több lakójának el kellett hagyni az otthonát. Nos, ők is kibírták. Majd mennek albérletbe, vagy rokonokhoz, vagy az utcára. Az életük ráment arra, hogy valaki egy pillanatra hős akart lenni, és vágyott a huszonöt lájkra a Facebookon.

Bezzeg Nyugaton az emberek sokkal haladóbbak, és figyelembe veszik a kutyások problémáit is. Nem petárdáznak, hanem például Brüsszelben inkább csak autókat gyújtanak fel. Berlinben, ha jól tudom, csak egy buszra lőttek rakétákat, nem pedig petárdáztak. A svédeknél meg csak lakást robbantottak fel, nem tűzijátékot. Ugye, mennyivel korrektebbek politikailag az emberek Nyugaton? Sajnos nekünk még tanulni kell ezt. Már megint le vagyunk maradva. Úgy látszik, ebben is.

Korábban írtuk