Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
A rambouillet-i késelés áldozatául esett rendőrnőre emlékeznek bajtársak a montpellier-i rendőrőrs előtt 2021. április 26-án. A francia terrorellenes ügyészség vezetője szerint radikális iszlamista volt az a 36 éves tunéziai férfi, aki április 23-án több késszúrással megölte a rendőrnőt a Párizstól délnyugatra fekvő Rambouillet rendőrőrsén. A támadót a rendőrök lelőtték, ő is belehalt sérüléseibe. A gyilkosságot terrorcselekményként vizsgálja az ügyészség

Hirdetés

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Kormánytag Hölgyek és Urak!

Tisztelt Parlamenti Képviselők!

Súlyos pillanatokat élünk. Franciaország veszélyben van, több halálos veszély fenyegeti. Mi nyugdíjasként is Franciaország katonái vagyunk, és a jelen körülmények között nem maradhatunk közömbösek szép országunk sorsa iránt.

Trikolóros lobogónk nem holmi vászondarab, hanem korszakokat átívelően jelképezi mindazokat, akik bőrszínükre vagy hitükre való tekintet nélkül Franciaországot szolgálták, Franciaországért az életüket adták. Ezeken a zászlókon aranybetűs szavakat olvashatunk: „Becsület” és „Haza”. Becsületünk ma megköveteli, hogy leleplezzük a hazánkban zajló szétesést.

A szétesés egy sajátos antirasszizmus leple alatt azzal az egyetlen céllal következett be, hogy országunkban boldogtalanságot idézzen elő, gyűlöletet keltve a közösségek között. Némelyek ma rasszizmusról, indigenizmusról beszélnek, dekolonizációs elméleteket hirdetnek, de gyűlölködő, fanatikus hívei ezekkel a fogalmakkal valójában faji háborút akarnak kirobbantani. Megvetik országunkat, hagyományainkat, kultúránkat, és szeretnék mindezt felbomlasztani, megfosztani bennünket történelmünktől és múltunktól. Szobrokat támadva nekiesnek ősi katonai és polgári dicsőségünknek, miközben több száz éves szavakat forgatnak ki jelentésükből.

Szétesést idéznek elő az iszlamisták és a külvárosok hordái, nemzetünkről leválasztva számos olyan részt, amelyeket alávetnek az alkotmányunkkal ellentétes dogmáknak. De minden egyes francia, legyen hívő vagy nem hívő, a Hexagon minden zugában otthon van; nem létezhet és nem szabad léteznie olyan városnak vagy negyednek, ahol a Köztársaság törvényei nem érvényesíthetők.

Szétesés, mert a tüntetéseken a testvériségen felülkerekedik a gyűlölet, ahol a hatalom a rendfenntartó erőket bűnbaknak használja a kilátástalanságnak hangot adó sárga mellényes franciák ellen, miközben a beszivárgó csuklyások fosztogatják a boltokat, és épp ezeket a rendfenntartó erőket fenyegetik. Holott ez utóbbiak nem tesznek egyebet, mint végrehajtják a vezetők néha ellentmondásos utasításait.

A veszély napról napra fokozódik, az erőszak nő. Tíz évvel ezelőtt ki jósolta volna meg, hogy lefejeznek egy tanárt, amikor elhagyja az iskolát? Mi, a haza szolgálói elkötelezettségünkben mindig készen álltunk vásárra vinni a bőrünket – amit megkövetelt katonai mesterségünk –, és most nem maradhatunk tétlen szemlélői e cselekedeteknek.

Akik országunkat irányítják, vegyék maguknak a bátorságot, hogy ellentmondást nem tűrően elhárítsák ezt a veszélyt! Ehhez gyakran elegendő ingadozás nélkül alkalmazni az érvényben levő törvényeket. Ne feledjék, hogy velünk együtt polgártársaink döntő többsége belefáradt már az önök tétovázásába és bűnös hallgatásába.

Ahogy Belgium prímása, Mercier bíboros mondta: „Ahol mindenütt óvatosság van, ott sehol nincs bátorság.” Tehát, Hölgyeim és Uraim, elég volt a halogatásból, a pillanat vészterhes, a munka hatalmas, ne vesztegessék hát az időt, és tudják, hogy készen állunk támogatni minden olyan politikát, amelynek célja a nemzet megmentése!

Ezzel szemben ha semmi nem történik, az engedékenység terjedése a társadalomban menthetetlenül folytatódni fog, aminek a vége robbanás lesz, és aktív bajtársaink beavatkozása következik be egy veszélyes misszió keretében, civilizációs értékeink és a nemzet területén élő honfitársaink védelmében.

Látjuk, hogy nincs idő tovább késlekedni, mert különben a polgárháború vet véget a növekedő káosznak, és a halottak, akik miatt önök terheli majd a felelősség, sok ezren lesznek.


Origo: polgárháború előtt áll Franciaország, erről írt húsz tábornok, de ezért őket fogják megbüntetni

Az utóbbi hetekben megszaporodtak azok az esetek Franciaországban, amikor rendőrök és közeli hozzátartozóik fotóit tűzték ki bűnözők épületek külső falaira, vagy lakóházak auláiban közszemlére. Mindennaposak a rendőrök elleni erőszakos támadások, főleg a migránsnegyedekben” – írja az Origo.

„Mindez különösen drámai hangsúlyt kap péntek óta: egy tunéziai bevándorló, aki tíz évig illegálisan élt Franciaországban, berontott egy Párizs melletti rendőrőrsre, Allah Akbart üvöltött, és elvágta egy 49 éves kétgyermekes rendőrnő torkát. Legutóbb Grenoble külvárosában, Échirolles-ban találtak egy ház külső falára ragasztott fotót, amely három helyi rendőrt ábrázolt egyenruhában, a fotón azzal a felirattal, hogy »élve vagy halva«.

A portál hozzáteszi: miután a pénteki kegyetlen rendőrgyilkosságot követően húsz francia tábornok felhívást tett közzé, Macron kormánya a tábornokok ellen fordult.

Florence Parly hadügyminiszternő, korábbi szocialista politikus pedig bejelentette, hogy ha aktív tábornokok is vannak az aláírók között, akkor büntetésre számíthatnak.

Azaz, nem a bűnnel foglalkoznak, hanem azokkal, akik a bűnre – kemény hangon – felhívják a figyelmet. ”

Az Origo cikke itt olvasható.

Korábban írtuk