– Joe Biden vagyok. Dr. Jill Biden férje – kezdte felszólalását az elnök, ami egy visszatérő utalás arra, hogy felesége, a first lady legalább olyan fontos személyiség, mint ő maga. Majd így folytatta:

Hirdetés

„Szeretem a fagyit, különösen a csokoládé kekszeset. Azért jöttem ide, mert hallottam, hogy van csokoládé kekszes fagyi. Egyébként az emeleten van egy hűtőszekrényem, amibe csak fagyi van. Azt hiszik, viccelek. Nem viccelek”.

A közönség jót derült az elnök szavain, aki megszólította a közönség egy-két tagját, tovább viccelődve és nevetgélve velük, majd rátért az aznapi tragikus eseményekre. Az alábbi videón 6:50-nél kezdődik Biden felszólalása:

Az elnök beteg dolognak és szívfacsarónak nevezte a lövöldözést, mondván: a kongresszusnak többet kellene tennie a lőfegyveres támadások leállítása érdekében.

– Ha azt mondom, hogy az elnök félrekezelte a helyzetet, akkor finoman fogalmazok. Valószínűleg látta a lövöldözésről szóló híradást, az áldozatok családtagjainak és barátainak a reakcióit, mielőtt megszólalt a nyilvánosság előtt. Egy ilyen helyzetben nem szabad viccelődni. Különösen az Egyesült Államok elnökének nem

– reagált a Fox News hírtelevíziónak Chris Christie, New Jersey volt kormányzója.

Korábban írtuk