Nyugaton már a férfiak is szülhetnek, az Európai Unió erről már egy határozatot is elfogadott. Ennek következtében egy vajúdáson frissen átesett férfit is ábrázoltak már egy szülészettel foglalkozó magazin címlapján. Skóciában a négyéves gyermekeket már fel lehet világosítani a nemváltásról, Észak-Írországban pedig akár a hároméves gyermekeket is – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Hirdetés

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint azonban a gyerekek még ebben a korban nem tudják a különbséget a férfiak és a nők között megállapítani. Tehát ilyenkor még csak kibontakozóban van az is, hogy saját magukat felismerjék, hogy „a teremtett nemünk szerint milyen feladatunk van a világban”.

A szakértő szerint a skóciai esetben az a legsúlyosabb, hogy ha az iskolában észreveszik a tanárok, hogy egy gyermek az ellenkező nemhez tartozó nevet szeretne használni vagy úgy öltözködni, akkor nem is kell szólniuk a szülőknek.

A szülőknek az a joga, hogy a gyermeküket úgy neveljék, ahogy azt a vallási meggyőződésük, világnézetük szerint szeretnék, abba az oktatás, illetve néhány esetben néhány túlbuzgó pedagógus bele is szólhat

– mondta Párkányi Eszter, majd kiemelte, hogy az ilyen hírekre szeretné felhívni a figyelmet az Alapjogokért Központ.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Híradó.hu oldalán, IDE kattintva!