Chuck Grassley, a szenátus igazságügyi bizottságának rangidős tagja a szombati interjúban azt állította: az FBI „kettős mércét” alkalmaz, ha Trumpról van szó, szemben más politikai személyiségekkel, köztük Hillary Clinton korábbi külügyminiszterrel vagy Joe Biden fiával, Hunterrel.

Hirdetés

„Nagyobb összefüggésben vizsgálom a dolgot… és tény, hogy az FBI hosszú ideje kettős mércét alkalmaz. Visszamehetünk a Steele-dossziéig” – mondta Grassley, utalva az orosz beavatkozásról szóló hazugságokra. – „Visszamehetünk (.) Clinton e-mailjeihez is. Nekem úgy tűnik, az FBI-on belül politikai elfogultság érvényesül. Nemrég bizonyítékot szolgáltattam erre a politikai elfogultságra a Trump elleni vizsgálat megindítását, illetve a Hunter Biden-vizsgálat megszüntetését illetően. Jogos tehát feltenni a kérdés: milyen mértékben létezik még mindig ez a politikai elfogultság, és mit kezdünk vele?”

„Nyilvánvalóan rendkívüli esemény, amikor egy volt elnök házában razziáznak. Ez akár az alkotmányos jogainak megsértését is jelentheti. És emlékezzünk: [Trump] azt mondta [az FBI-nak] még júniusban, ha még több iratra van szükségük, csak szóljanak. És hacsak nem tudják bizonyítani azt, hogy az elnök nem működött együtt velük, akkor szerintem ezt az elképesztő lépést minimum meg kell kérdőjelezni, és bizonyos esetekben jogi értelemben meg is kell támadni” – jelentette ki Grassley.

„(.) ha megszerezzük a többséget a képviselőházban [a félidős választásokon], nem hiszem, hogy kérdéses lenne [az FBI elleni vizsgálat megindítása]. A republikánusok már most is több üggyel kapcsolatban azt ígérik, hogy vizsgálatokat fognak indítani. Ez alkotmányos felelősség. Úgy érzem, az én alkotmányos felelősségem is. És ha (.) én leszek az Igazságügyi Bizottság elnöke, ismétlem: szándékomban áll mindezeket az ügyeket addig folytatni, amíg a végére nem járunk mindennek. De tény, hogy mind a republikánus, mind a demokrata kormányok alatt rengeteg kifogást kapunk az Igazságügyi Minisztériumtól. És még a minisztériumon belülről is azt mondták nekem, hogy «nem fogjuk lefolytatni Grassley egyik vizsgálatát sem».”

(forrás)

Korábban írtuk