Hirdetés

Uvalde, Kinney, Terrell, Medina, Burnet és Goliad megyék képviselői kedden délután Bracketteville-ben találkoztak, hogy kifejezzék aggodalmukat a Mexikóból Texasba illegálisan átkelő migránsok rohamosan növekvő száma miatt.

A Kinney megye által kiadott sajtóközlemény részletesen beszámol a területén tapasztalható, jelentős embercsempészet hatásairól.

„Június folyamán a Kinney megyei bűnüldöző szervek több mint 67 embercsempészeti kísérletet akadályoztak meg közútjainkat” – áll a közleményben. – „Az elmúlt hétvégén Kinney megyében sajnálatos módon három olyan illegális bevándorló is életét veszítette, akik az embercsempészet áldozatai lettek”.

A hatóságok kijelentették: a megye arra kényszerült, hogy „járműakadályokkal katonai [egységekhez hasonlóvá tegyék] az iskola területét, így megakadályozandó, hogy az autós üldözések résztvevői bejussanak oda és emiatt gyerekek sérüljenek meg”.

Korábban írtuk

„Texasiként azt mondom: ez elfogadhatatlan” – írja Tully Shahan megyei bíró. – „Nem engedjük a továbbiakban, hogy Texas szuverenitását megsértsék azok, akik nem hajlandók betartani a törvényeinket”.

„Ezért a mai napon, 2022. július 5-én Kinney megye – csatlakozva több más, a texasi határon fekvő megyéhez – kijelenti, hogy az amerikai alkotmány IV. cikkének 4. szakaszában és a texasi alkotmány 4. cikkének 7. szakaszában meghatározottak értelmében «invázió» áll fenn.”

„Ettől a lépéstől azt reméljük, hogy a kormányzót arra ösztönözhetjük, hogy ismerje el az invázió tényét a Mexikóval közös határon, és tegye meg a szükséges lépéseket Texas szuverenitásának és területi integritásának megőrzése és védelme érdekében.”

(forrás)