Hirdetés

Fiatal lányok közé zárták

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, egy progresszív-liberális Los Angeles-i bíró kizárólag fiatalkorúként volt hajlandó kezelni a most 26 éves Hannah (született James) Tubbs-ot, akit a minap egy 2014-es szexuális erőszak miatt tartóztattak le. A most magát nőnek állító férfi egy nyilvános WC-ben egy tízéves kislánnyal fajtalankodott, és csak jóval később sikerült egy DNS-minta alapján azonosítani. A letartóztatása után magát nőnek valló férfit két év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és bármilyen hihetetlen, a rácsok mögött a lányok közt él majd. Mivel Tubbs a bűncselekmény időpontjában még nem töltötte be 18. életévét, szabadulása után nem kell szerepelnie a szexuális bűnözők nyilvános listáján, és nem kell majd megfelelnie a próbára bocsátás feltételeinek sem.
(Audrey Conklin, Michael Ruiz: California trans child molester, 26, gets 2 years in juvenile facility thanks to progressive DA Gascon, FOX News, 2022. 01. 28.)

Batgirl barátnője fiú

A férfinak született, de magát nőnek állító Fülöp-szigeteki színész, Ivory Aquino alakítja Batgirl legjobb barátnőjét a képregény legújabb megfilmesített változatában, amelyet az HBO Max számára forgatnak. Aquino eddig csak kisebb szerepekben tűnt fel, és egyelőre az új Batgirl-film cselekményét is sűrű homály fedi, így nem tudni, abban pontosan mekkora része lesz a magát „transznemű nőnek” nevező színésznek. De az biztos, hogy nem ő lesz az első eltérő nemű karaktert alakító szuperhősmozi-szereplő. A CW csatorna Supergirl című sorozatában egy férfi, Nicole Maines (született Wyatt Benjamin) játszotta a Dreamer nevű női hőst, a Spider-Man: Far From Home című, 2019-es moziban pedig ellenkező „nemi felállásban” szerepelt Zach Barack.
(Matt Grobar: Ivory Aquino To Play Alysia Yeoh, First Trans Character In A Live-Action DC Film, Deadline, 2022. 01. 24.)

Terrortámadásról álmodozott

Christopher Flanigan brooklyni matematikatanár különösen visszataszító módját választotta annak, hogy a csatlakozzon a liberális rendőrgyűlölők népes táborához. Manhattant a New York-i rendőrök végeláthatatlan tengere lepte el egy mindössze 22 éves elesett társuk, Jason Rivera búcsúztatásán és temetésén, Flanigan mindeközben az Instagramon egy fotót közölt róluk a következő felirattal: „2020. május 30.: New York-i rendőrautó hajt a tüntetők közé. Ideális a helyzet a viszonzásra.” Az általa említett esetről még az akkori progresszív-liberális polgármester, Bill de Blasio is elismerte, hogy a BLM-tüntetők hibáztak, amikor nem voltak hajlandók továbbengedni a munkájukat végző rendőröket. A brooklyni Coney Island Előkészítő Iskola az internetes kiírást követő hatalmas felháborodásra reagálva néhány nappal később bejelentette, a tanárt erőszakra felbujtás miatt felfüggesztették állásából.
(Larry Celona, Jesse O’Neill: Brooklyn teacher calls for ‘reciprocity’ against cops gathered to mourn slain detective, New York Post, 2022. 01. 30.)

Milliók melegkutatásra

Az amerikai Nemzeti Egészségvédelmi Intézet 8 millió dollárt (több mint 2,5 milliárd forint) költött egy, a Columbia Egyetem által készített tanulmányra, amelyben kiskorúak homoszexuális szokásait kutatták, és többek közt arra is rákérdeztek, szoktak-e óvszer nélkül análisan közösülni. A 13 és 18 év közötti kisfiúknak 275 dollárt (közel 90 ezer forint) fizettek a kutatásban való részvételért, amihez egyébként nem volt szükség szülői beleegyezésre, mert az a projektvezető dr. Rebecca Schnall szerint „minimális kockázattal járt a közreműködőkre nézve”, ráadásul akkor „a kutatási alanyok esetleg nem akarnának közreműködni, mivel attól tartanának, hogy a szüleik így tudomást szereznek a szexuális irányultságukról és szokásaikról”.
(Patrick Hauf: Taxpayer-Funded Study Pays Gay Minors To Report Sexual Activity Without Parental Permission, The Washington Free Beacon, 2022. 01. 27.)

Korábban írtuk

Fotó: MTI/AP/Susan Walsh
Joe Biden amerikai elnök a hivatalba lépése egyéves évfordulójának alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén 2022. január 19-én

Ennek is a fehér az oka

Igen nagy visszhangot váltott ki mindkét oldalon, amikor Joe Biden amerikai elnök bejelentette, a legfelsőbb bírósági helyéről leköszönő Stephen Breyer bíró helyére egy fekete bőrű nőt ajánl majd. A konzervatív elemzők ezt nyílt szexizmusnak és rasszizmusnak vélték, és ismét magukra haragították a szélsőbaloldali CNN (fehér bőrű férfi) műsorvezetőjét, Brian Steltert, aki szerint a vállaltan jobboldali FOX News hírcsatornánál dolgozó kollégái csak azért nem engedik el ezt a kérdést, hogy így megosszák az amerikaikat. „Legyünk őszinték: a FOX harcolni akar. A jobboldali rádiók és tévék harcolni akarnak” – jelentette ki „Megbízható források” címmel futó műsorában. – „Harcolni akarnak a Legfelsőbb Bíróság miatt. Már el is kezdték azt a csatát, amely a fehér identitáspolitikában gyökeredzik.” Szerinte nem Biden bejelentésével, sokkal inkább a FOX elemzőivel van a gond, mert megjegyzéseikkel szándékosan tartják fenn „az állandósult politikai hadviselés” állapotát.
(Virginia Kruta: Brian Stelter Blames ‘White Identity Politics’ For Fox News Criticism Of Biden SCOTUS Pick, The Daily Wire, 2022. 01. 31.)

Abortusz élő adásban

Jex Blackmore aktivista a FOX 2 Detroit műsorában élő adásban nyelt le egy abortusztablettát. „Meg akarom mutatni, milyen könnyű és milyen biztonságos, így magam is beveszem” – mondta a nő az adásban. Charlie Langton műsorvezető dermedten megkérdezte: „De ugye… Ön ugye nem terhes?” Mire Blackmore úgy felelt: „Ez meg fogja szüntetni a terhességet. Ez lesz a harmadik abortuszom.” Később az NBC News baloldali hírcsatornának azt állította, valóban állapotos volt a felvétel idején, és hozzátette: „Amikor meghívtak az adásba, hogy a postán keresztül is megrendelhető abortusztablettákról beszéljünk, úgy éreztem, ez kiváló alkalom a gyógyszer egyszerűségének és hatásosságának demonstrálására, és nekem személyesen is pont jókor jött. Élő adásban bevenni a gyógyszert, főképp a FOX [jobboldali hírtelevízió Amerikában – a szerk.] egyik csatornáján, lehetővé tette, hogy az üzenet olyanokhoz is eljusson, akik normál esetben nem tudnának a postán rendelhető abortusztablettákról.”
(Morgan Sung: Activist Jex Blackmore took an abortion pill on live TV, NBC News, 2022. 01. 28.)

A normalitás szikrája

Történelmi lépést tett a magyar Alkotmánybíróságnak megfelelő amerikai Legfelsőbb Bíróság, amikor bejelentette, megvizsgálják azt a beadványt, amely szerint mind a világhírű Harvard Egyetem, mind pedig az Észak-Karolinai Egyetem megsérti az alapvető emberi jogokat, amikor a bőrszín alapján döntenek arról, mely diákok nyerhetnek felvételt. Mindkét intézményt az ázsiai és fehér bőrű amerikaiakkal szembeni hátrányos megkülönböztetéssel vádolják. A „pozitív diszkrimináció” (affirmative action) és az elnyomottnak bélyegzett (fekete bőrű) csoportok tagjai számára a felsőoktatásban biztosított kvótarendszer hosszú évtizedek óta létezik az Egyesült Államokban, és a hetvenes években egyszer már elutasította a Legfelsőbb Bíróság, hogy ez alkotmányellenes volna. A bíróság jelenlegi összetétele miatt azonban most van rá esély, hogy a fenti beadványokat helyben hagyják.
(Pete Williams: Supreme Court will consider challenge to affirmative action in college admissions, NBC News, 2022. 01. 24.)