Hawk Newsome

Vérfürdővel fenyeget a BLM

A New York Környéki Black Lives Matter elnevezésű csoport két tagja, Hawk és Chivona Newsome miután találkozott az új, fekete bőrű New York-i polgármesterrel, Eric Adamsszel, közölte, amennyiben a politikus valóban visszaállítja a New York-i rendőrségnek a BLM-es zavargások után leépített úgynevezett bűnmegelőzési egységét, akkor „zavargások, gyújtogatások és vérfürdő lesz, mert hisszük, hogy megvédjük a népünket. […] Ellehetetlenítjük a várost. Ellehetetlenítjük a városházát, felfordulás lesz, és valóra válnak a rémálmaik.” A rendőrség bűnmegelőzési egységét 2020 nyarán oszlatták fel.
(Chris Sommerfeldt: Black Lives Matter activists threaten ‘riots’ if Mayor-elect Eric Adams reinstates controversial NYPD anti-crime units, New York Daily News, 2021. 11. 10.)

Hirdetés

George Floyd, a hős

Májusban, a Viking Press gondozásában jelenik meg az az életrajzi könyv, amely a beharangozó szerint igyekszik tisztára mosni a rendőri intézkedés után életét vesztő bűnöző, George Floyd emlékét. A baloldali The Washington Post újságírói, Robert Samuels és Toluse Olorunnipa által jegyzett kötetben szó esik majd arról, a férfi hogyan próbált „jobb életet élni”, és elmeséli a „fekete amerikaiként a túlélésért folytatott könyörtelen harcát”.
(Ashe Schow: Biography Of George Floyd To Be Published Next Year, Highlighting His ‘Relentless Struggle To Survive As A Black Man In America’, The Daily Wire, 2021. 11. 10.)

Fotó: shutterstock.com

Ingyenóvszer kicsiknek

A liberális Vermont lett az első szövetségi állam, ahol a 7-12 éves kisiskolások ingyenes gumi óvszerhez juthatnak. A fogamzásgátló eszközöket nem Vermont állam, hanem az abortuszháború egyik főszereplője, a Planned Parenthood fizeti, amelynek klinikáin évente nagyjából 350 ezer mesterséges terhességmegszakítást végeznek. Sharon Toborg, az abortuszellenes Vermonti Jog Az Élethez Bizottság tagja elmondta: „…ha a kisgyermekeket szexuális kapcsolatok létesítésére ösztönzöd, és úgy teszel, mintha az normális volna 12 éves korban, akkor még többen létesítenek majd ilyen kapcsolatokat, az pedig elkerülhetetlenül még több nem kívánt terhességhez vezet.”
(WCAX News Team: Vermont is 1st to mandate access to free condoms in schools, WCAX, 2021. 11. 11.; The Vermont Statutes Online, § 132. Secondary schools: provision of contraceptives, Vermont General Assembly)

Fotó: shutterstock.com

A herceg aggódik

Harry herceg egy, az internetes hazugsággépezetekről szóló kerekasztal-beszélgetésen azt állította, ő már a New York-i Capitoliumnál történt zavargások előtt figyelmeztette a Twitter ügyvezetőjét, hogy a többek közt Donald Trumpot is letiltó platform túl megengedő a „szélsőségekkel” szemben, és „elősegíti egy puccs előkészítését”. Az akkor történteket párhuzamba állította Diana hercegnő halálával: „Édesanyámat is ilyen, önmagából táplálkozó fanatizmus miatt veszítettem el, és nyilvánvalóan eltökélt szándékom megakadályozni, hogy a gyermekeim anyja ugyanezeknek essen áldozatul.”
(Graeme Massie: Prince Harry claims he warned Twitter boss of January 6 US Capitol riot, independent.co.uk, 2021. 11. 10.)

Korábban írtuk

A Microsoft megőrült

A Microsoft nemrégiben Ignite címen online konferenciát szervezett. Az erről készült videó bevezetőjében a házigazda hölgy először elmondja, hogy a Microsoft-iroda helyszínéül szolgáló föld korábban mely indián törzsek tulajdonában volt, majd a következőképpen mutatkozik be: „Fehér bőrű ázsiai nő vagyok, női névmásokat használok”, majd átadja a szót kollégájának, aki így folytatja: „Fehér bőrű, szemüveges, szakállas férfi vagyok, és férfinévmásokat használok.” Miután az internet népe a számítástechnikai óriást nevetség tárgyává tette, egy képviselőjük a Twitteren azt állította, a vakok miatt tartották szükségesnek a résztvevők megjelenésének külön közlését.
(Dan Neff: ‘I’m A Caucasian Woman:’ Microsoft Event Highlights The Future Of Woke Capitalism, Swift Headline, 2021. 11. 07.)

„Kiskorúakhoz vonzódók”

A Virginia állambéli Old Dominion Egyetem szociológia és kriminalisztika tanszékének tanársegédje, Allyn Walker a San Franciscó-i Prostasia Alapítvánnyal közösen tartott online beszélgetés során azt mondta, „egy másik személyhez való vonzódás nem lehet sem morális, sem immorális”, amennyiben a pedofilokról, vagy ahogy ő hívja őket, „kiskorúakhoz vonzódókról” (minor-attracted persons, MAP) beszélünk. Walker nemrégiben jelentetett meg egy könyvet Hosszú, sötét árnyék: A kiskorúakhoz vonzódók és méltóságra törekvésük címmel. A szerző az Amazonon található leírás szerint azoknak a pedofiloknak az életébe enged bepillantást az olvasó számára, akik ellenállnak vágyaiknak. A Prostasia Alapítvány egyébként egy „gyermekvédelmi szervezet, amely egyesíti a gyermekek elleni nemi erőszakkal szembeni zéró toleranciát az emberi és polgárjogok és a szexuális pozitivitás iránti elkötelezettséggel”.
(Jeremiah Poff: University professor says sexual attraction to minors isn’t immoral, Washington Examiner, 2021. 11. 12.)

Doug Burgum

A normalitás szikrája

Észak-Dakota állam republikánus kormányzója, Doug Burgum aláírta azt a törvényt, amely megtiltja a kritikai fajelmélet (CRT) oktatását az állami iskolákban. A törvényben többek közt ez olvasható: „Minden iskolakerületnek és állami iskolának kötelessége biztosítani, hogy a tananyag továbbadása tényszerű és objektív módon történjen.” A szövetségi állam szenátusa 38-9, képviselőháza pedig 76-16 arányban fogadta el az új jogszabályt. Janne Myrdal republikánus szövetségi állami szenátor elmondta, a CRT „politikai ideológia, amellyel ha fiatalkorban átmossuk a gyermekek agyát, annak később politikai következménye lesz. […] Valódi történelmet kell tanítanunk, annak minden részletével együtt.” (
Tyler Olson: North Dakota passes bill banning CRT in schools, GOP Gov. Burgum signs it, FOX News, 2021. 11. 13.)

A sorozat további részei ITT olvashatók.