Hirdetés

Azóta Harryt és Meghant komoly kritikák érték, ezért aztán 2020-ban lemondtak a királyi szerepvállalásról, és a kaliforniai Montecitóba költöztek. Az interneten több olyan petíció is elindult, amelyben az aláírók azt követelik, hogy a hercegtől és feleségétől vonják vissza királyi címüket.

Hilary Fordwich szakértő a Fox News Digitalnek nyilatkozva elmondta, hogy Meghant és Harryt „tárt karokkal fogadták annak idején”, a kinevezésük után.

„Láttuk a királyi esküvőt, láttuk, hogy az emberek tiszta szívvel támogatták őket. Tárt karokkal fogadták őket akkoriban. Ne felejtsük el, hogy Harry herceg is nagy kedvenc volt. Mostanra a közvélemény-kutatások szerint bezuhant a népszerűsége, de korábban ő volt az egyik királyi favorit”.

Mióta a közvélemény körében megromlott a megítélése, és az online petíciók beindultak, Harrynek a média és a brit állampolgárok kritikájával is szembe kell néznie. Az egyik petíció szövege többek közt a következőket tartalmazza: „A címet a házasságkötéskor azzal az indokkal adták nekik, hogy aktív tagjai lesznek a királyi családnak, és a monarchiát szolgálják. Mivel ez már nem így van, a cím nem használható személyes anyagi haszonszerzésre. Ezért nincs célja, és meg kell tőlük vonni”.

Korábban írtuk

A Buckingham-palota 2021-ben kiadott egy közleményt, miután Harry és Meghan az Egyesült Államokba költözött: „A herceggel folytatott beszélgetéseket követően a királynő írásban megerősítette, hogy a királyi család munkájától való eltávolodás következtében nem lehetséges vállalni a közszolgálattal járó felelősséget és feladatokat” – állt a közleményben. – „Bár mindenkit elszomorít a döntés, a herceg és a hercegnő továbbra is a család szeretett tagjai maradnak”. A nyilatkozatot a hírhedt „Megxitet” követő felülvizsgálat után adták ki.

Fordwich a Fox News Digitalnek azt nyilatkozta, hogy Harry és Meghan minden bizonnyal továbbra is megtartják a királyi címüket, „hacsak a parlament másként nem rendelkezik”.

(forrás)