Hirdetés

Bár a rendőrség még nem tudta megállapítani a lehetséges indítékot arra vonatkozóan, hogy Robert E. „Bobby” Crimo III miért nyitott tüzet a függetlenség napi felvonulók tömegére, mivel Highland Parkban nagyszámú zsidó vallású ember él, egyesek a támadás idején azt feltételezték, hogy azt antiszemita indíttatásból követhették el.

Yosef Schanowitz rabbi szerint Crimo állítólag tavaly áprilisban, pészah idején jelent meg a chicagói külvárosban található Chábád zsinagógába, ám nem sokkal később felszólították, hogy távozzon.

„A legutóbbi pészah ünnepén ez a férfi megjelent a Chábád zsinagógában” – mondta a rabbi Crimóról. – „Egy fegyveres biztonsági őr ült a bejáratnál. (.) Odamentem [Crimóhoz] és határozottan megkértem, hogy távozzon, mivel tudtam, hogy nem a közösségünk tagja” – tette hozzá.

Korábban írtuk

A rabbi arról nem beszélt, Crimo gyanúsan viselkedett-e azelőtt, hogy felszólították a zsinagóga elhagyására, amely egyébként mindössze két utcányira található a hétfői mészárlás helyszínétől.

Szintén áprilisban történt, hogy a Holokauszt Emléknapján antiszemita szórólapokat hagytak számos lakóépületnél.

A Lake County Major Crime Task Force szóvivője, Christopher Covelli kedden újságírókkal azt közölte, a rendőrség még nem állapította meg a mészárlás indítékát.

(forrás)