A Washington állambeli Seattle-ben vasárnap és hétfőn tetőzik a hőhullám, várhatóan ott is megdől az eddigi 39,4 Celsius-fokos rekord.

Hirdetés

A rendkívüli meleg veszélyes, különösen a kisgyermekekre és az idősekre, különösen azért, mert ezen a vidéken rendszerint hűvös a nyár, ezért kevés lakás légkondicionált.

A boltokban hiánycikké vált a mobil légkondicionáló és a ventilátor. A kórházak beszüntették a koronavírus elleni szabadtéri oltást, és számos városban „hűsölőközpontot” nyitottak. A hőség miatt elhalasztották a baseball-bajnokság hétvégi fordulóját is.

Kate Brown oregoni kormányzó döntése értelmében nem várják meg a koronavírus miatt elrendelt korlátozások szerdától érvényes feloldását, és már a hét végétől korlátlan számban látogathatók a – légkondícionált – mozik, bevásárlóközpontok és uszodák Oregon államban.

Korábban írtuk

A haltenyészetek közben amiatt aggódnak, hogy a szokatlanul meleg időjárás milyen hatással lesz a Columbia folyóba ömlő Snake River élővilágára, különös tekintettel egyes ritka, védett halfajokra, mint amilyen a vörös lazac.