Fotó: shutterstock.com/Marina Linchevska (illusztráció)
Hirdetés

A felvásárlás, amelyhez még a Szövetségi Távközlési Bizottság (Federal Communications Commission) jóváhagyása szükséges, egyértelmű kísérlet arra, hogy megakassza azt a folyamatot, amelynek során a spanyolajkú amerikaiak egyre inkább a kulturális konzervatív értékek és így a republikánusok felé fordulnak – vagy, ahogy a felvásárlásért felelős egyik vezető fogalmazott, a „dezinformáció” elleni küzdelemre.

Ha a felvásárlást jóváhagyják, a tizennyolc rádióállomás egy újonnan alakult baloldali szervezet, a Latino Media Network kezébe kerül, amelynek élén az Obama-féle Fehér Házhoz és Mark Zuckerberghez kötődő érdekvédelmi csoportok nagy öregjei állnak. A helyzetre a miami kubai-amerikai közösség riadtan reagált: a száműzetésben élő kubai vezetők szerdára sajtótájékoztatót hívtak össze, hogy „komoly aggodalmukat” fejezzék ki.

A floridai WLRN-FM a múlt hét végén arról számolt be, hogy a Latino Media Network „véglegesítette a megállapodást” azzal kapcsolatban, hogy 60 millió dollárért (közel 22 milliárd forint) megvásárolják a rádióadókat. A média startup 80 millió dolláros (több mint 29 milliárd forint) kezdőtőkével indult el.

„A latinók folyamatosan próbálnak eligazodni az információtengerben. Egyes esetekben ez dezinformáció, máskor pedig nagyon egyoldalú kommunikáció” – hangoztatta Stephanie Valencia, a Latino Media Network egyik vezetője, aki korábban Barack Obama kommunikációs felelőse volt. – „A latinó közösségben a rádió még mindig nagyon fontos szerepet játszik, és olyan helyeken, mint Florida, pedig kritikus jelentőségű”.

Korábban írtuk

Valencia az új tömörülést azzal a Jess Morales Rockettóval együtt vezeti, akit a WLRN „demokrata aktivistaként” jellemzett. Morales Rocketto a Families Belong Together migráns-érdekvédelmi csoport feje volt, amely Mark Zuckerberg FWD.us nevű szervezetéhez kötődik.

Marco Rubio kubai-amerikai republikánus floridai szenátor azt hangoztatta, a felvásárlás nem más, mint egy „baloldali terv arra, hogy elhallgattassák a spanyolajkú konzervatív hangokat”.

(forrás)