Hirdetés

A bejelentést megelőzően az elnök már tett arra említést, hogy többek közt ezeket a szélsőbalos csoportokat okolja a George Floyd halála után egyre erőszakosabbá váló tüntesékért.

Egyelőre nem tisztázott, a békésnek induló megmozdulásokból hogyan lettek gyújtogatásokkal és fosztogatással teli, erőszakos cselekmények az ország számos pontján.

A minnesotai államügyész, Keith Ellison azt nyilatkozta a Fox News hírcsatornának: bizonyítékai vannak arra, hogy a szövetségi államon kívül érkezők is bekapcsolódtak az erőszakos megmozdulásokra Minneapolisban, ahol a sajnálatos haláleset bekövetkezett. Az államügyész azt azonban nem árulta el, milyen konkrét ideológia alapján szereveződött csoportokról van szó.

Korábban írtuk

A szenátus két republikánus tagja, Bill Cassidy és Ted Cruz már 2019-ben beadott egy törvényjavaslatot az antifa csoportok terrorszervezetté nyilvánítása érdekében, akkoriban a szélsőbaloldali szerveződések az Egyesült Államok Bevándorlási és Határvédelmi Hivatalának (ICE) munkatársait és Andy Ngo újságírót fenyegették meg.