Hirdetés

Az 58 éves Harris nem sokkal azután találkozott Alexander Sorossal, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökével, hogy visszarepült Washingtonba Philadelphiából, ahol a Szolgáltató Dolgozók Nemzetközi Szakszervezetének rendezvényén vett részt.

„Nagyszerű, hogy találkoztam az alelnök asszonnyal”

– írta a Twitteren Alexander Soros.

A találkozó nem szerepelt az alelnök nyilvános programjában, és hivatalának szóvivője sem válaszolt azonnal az üggyel kapcsolatos megkeresésekre – írja az Origo.

Alexander Soros a Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint 726900 dollárral járult hozzá a Biden Victory Fundhoz a 2020-as amerikai választások idején. Soros 2010 óta további 11 millió dollárt tett a baloldali politikai akcióbizottságok zsebébe, és többször lefotózták, amint vezető demokrata párti politikusok társaságát élvezi baráti hangulatban.

Egy korábbi New York Post-ban megjelent cikk szerint a Soros-hálózatnak nagyobb befolyása van a Biden-féle Fehér Házban, mint valaha is volt bármelyik korábbi kormányzatban.

Nemrég derült ki az is, hogy az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője, Samantha Power legalább kétszer vitatta meg az aktuálpolitikai kérdéseket Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványaival.

Az Origo cikkében arra is felhívja a figyelmet, hogy Joe Biden a megválasztása után Soros Györgyhöz és hálózatához kötődő liberálisokkal töltötte fel a kabinetét; a kormányból legalább 17-en a Soros által alapított vagy finanszírozott szervezeteknek dolgoztak.

A látogatási naplókból kiderült továbbá az is, hogy Soros fia, Alexander Soros gyakori látogatója a Fehér Háznak. A Fox News információi szerint a 92 éves spekuláns képviselőjeként 2021 óta legalább 14 alkalommal járt a Fehér Házban, decemberben például a nemrégiben lemondott kabinetfőnök asszisztensével volt találkozója.

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk