Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök távozik a milánói San Raffaele kórházból 2023. május 19-én

A 86 éves politikust április 5-én szállították kórházba, és több mint tíz napig szorult intenzív kezelésre.

Hirdetés

A SkyTG24 televíziós hírcsatorna felvételein az volt látható, hogy Berlusconit egy fekete limuzinnal vitték haza, s pártja a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia!) is megerősítette, hogy a politikus elhagyta a milánói Szent Rafael kórházat.

Kórházi ellátása után az orvosok azt mondták, hogy Berlusconi krónikus myelomonocytás leukémiában (CMML) szenved. Tájékoztatásukból nem derült ki, hogy mikor észlelték először a rákbetegség jeleit a volt kormányfőn, csak annyit mondtak, hogy nem rövid lefolyású betegségről van szó.

Berlusconi a Forza Italia! alapítójaként a kórházból április elején rövid videóüzenetet küldött párttársainak és támogatóinak a párt kétnapos milánói kongresszusára. Ebben úgy fogalmazott, hogy készen áll a visszatérésre. A múlt héten két politikai szövetségese látogatta meg a kórházban, Giorgia Meloni miniszterelnök és helyettese, a szállítási tárca vezetője, Matteo Salvini.

Korábban írtuk

Berlusconi egészségi állapota az elmúlt években romlott meg látványosan. 2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is járt kórházban, amióta három évvel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal.