Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
A Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom támogatói tüntetnek a republikánusok konvenciójának utolsó napján Washingtoniban 2020. augusztus 27-én
Hirdetés

A kentuckyi szenátor és felesége a republikánus elnökjelölt-állító konvenció utolsó napjának rendezvényén vett részt a Fehér Házban, ahol Donald Trump elfogadta pártja elnökjelöltségét.

Amikor Paul és felesége kilépett a Fehér Házból, hogy visszainduljon a szállodába, a Trump ellen tüntetők körülvették és fenyegették mindkettőjüket, a szenátor szerint halállal is. Az incidensről nyilvánosságra került videófelvételen az látszik, hogy a többi között azt kiabálták neki, „mondja ki a nevét” az afroamerikai Breonna Taylornak, aki Kentuckyban egy rendőri intézkedés közben halt meg.

A Paul házaspárt rendőri kísérettel kellett kimenekíteni. „Akik ránk támadtak, szerintem nem washingtoniak voltak, és olyan emberek, akiknek fizettek, hogy idejöjjenek tüntetni” – nyilatkozta Rand Paul pénteken újságíróknak, majd hangsúlyozta, hogy az FBI-nak kötelessége kivizsgálni az ügyet. „De ennek egyetlen módja, ha le is tartóztatják ezeket az embereket” – tette hozzá.

Donald Trump amerikai elnök péntek este a New Hampshire államban lévő Manchesterben kampányolva „gazembereknek” nevezte az előző este a Fehér Ház előtt tüntetőket. Az elnök Muriel Bowsert, a főváros demokrata párti polgármesterét is okolta a helyzet elfajulásáért.

Korábban írtuk

A tüntetők agresszivitását rögzítő, mobiltelefonnal készült videót tett közzé a szintén a Fehér Ház rendezvényéről távozó Brian Mast michigani republikánus képviselő is. Jim Jordan ohiói képviselő pedig azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy titkosszolgálati kísérettel kényszerült elhagyni a Fehér Házat.