Jelenlegi hely

Amnesty International

Az Amnesty International aggódik

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Aggodalommal figyeli az Amnesty International magyar és izraeli szervezete Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő „egyre szorosabb szövetségét”, mert mindketten „megbélyegző” kampányt folytatnak a jogvédő szervezetek és aktivisták ellen - közölte a két szervezet az MTI-vel hétfőn.

Az Amnesty International bírálja az EU-t

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Unió (EU) migrációs politikáját bírálja legújabb jelentésében az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, részben Brüsszelt téve felelőssé amiatt, hogy egyre több migráns fullad vízbe a Földközi-tengeren történő átkelés közben.

Brüsszel terroristákat vesz pártfogásába

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) nyomást akar gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra, és egy terrorista kiszabadítására akarja rávenni Magyarországot.

AI: a törvénymódosítások sértik a nemzetközi jogot

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A nemzetközi jogot durván sértőnek nevezte az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet a határőrizetről szóló törvénymódosítást közleményében. A szervezet arra reagált, hogy az Országgyűlés szigorította a jogi határzárat a kormány javaslatára.

Jogvédő és „civil szervezetek” tiltakoznak a jogi határzár szigorítása ellen

Fotók: MTI, shutterstock, archív, szerk.

A jogi határzárat szigorító javaslat ellen tiltakozik több jogvédő és civil szervezet, köztük az Amnesty International (AI) Magyarország és a Magyar Helsinki Bizottság. Az erről szóló nyilatkozatot az AI hétfőn juttatta el az MTI-hez.