hajléktalan

Végre rend van!

Hétfő óta megkönnyebbülhettek a magyar nagyvárosok polgárai. Különösen a budapestiek lélegezhettek fel – szó szerint. Végre nem kell befogott orral, hányingerrel küzdve keresztülsietni az aluljárókon, végre nem riogatják a törékenyebb alkatúakat agresszív, büdös élősködők, végre nem rémítik a turistákat a belváros kellős közepén bódult verekedők.

Tízből tíz

„A szükség hazuggá teszi a szegény embert.” (Publilius Syrus)

Különös kapcsolatom van a hajléktalanokkal. Először is, nem ítélkezem felettük. Másodszor, ha pénzt adok nekik, nem teszem hozzá, hogy „de aztán nehogy piára költse!”, mert jó eséllyel arra fogja. Harmadszor, ha tehetem, nem pénzt adok nekik, hanem élelmiszert vagy ruhát. Néha el is beszélgetek velük. Innen tudom, hogy tízből tíznél ugyanaz a válasz egy bizonyos kérdésre.

„Mert ott lopnak”

Felkészült a hajléktalanellátó rendszer a kihívásokra

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Felkészült a hajléktalanellátó rendszer a téli kihívásokra, a korábbiakhoz hasonlóan most is mindenkinek segítséget nyújt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Oldalak