Peter Pellegrini

Szlovákia is elutasítja a migrációs csomagot

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Elfogadta a szlovák parlament csütörtökön azt a határozatot, amelyben felszólítja a pozsonyi kormányt, hogy lépjen ki az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadási folyamatából, és utasítsa el azt. Peter Pellegrini kormányfő üdvözölte a határozat megszavazását, s leszögezte: soha nem fogják elfogadni a csomagot tartalmazó marrákesi egyezményt.

Pellegini: a legszélsőségesebb megoldással fenyegetőznek

Kategória: 
Fotó: Youtube.com (képernyőkép, illusztráció)

Szlovákia a büntetőintézkedések helyett a párbeszédet részesíti előnyben - jelentette ki Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió a Lisszaboni Szerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítását kezdeményezné Lengyelország és Magyarország ellen. 

A Frontex ne helyettesítsen, hanem kiegészítsen

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit - jelentette ki Peter Pellegrini szlovák kormányfő a visegrádi négyek miniszterelnökeinek - az informális EU-csúcsot közvetlenül megelőző - találkozója után újságíróknak nyilatkozva Salzburgban szerdán.

Oldalak