„Szilveszterkor lépjük át az új év küszöbét, s az elmúlás szomorúságán átragyog az újrakezdés mosolya.”
(Pilinszky János)

Hirdetés
Fotó: shutterstock.com/Girts Ragelis

Hogy milyen lesz az elkövetkezendő esztendő? Természetesen fenomenális, korszakalkotó, igazi mérföldkő az emberiség történelmében, ugyanakkor vidám, önfeledt, szórakoztató és termékeny. Íme, le is írom, mit álmodtam meg 2021-ről két mélytányér csülkös pacal elfogyasztása után.

***

A kormányellenes erők lassan rájönnek, hogy a Gyurcsány Ferenc által egyesített ellenzék Jakab Péter arcával reklámozva nem biztos, hogy trónra tudja segíteni Dobrev Klárát, viszont jelentős bevételre tehet szert szitanyomott O1G-mintás maszkok eladásával.

*

A koronavírus kard, palást és jogar formájában mutálódik, de aggodalomra semmi ok: a legújabb, kínai denevérvérből készített vakcina mindent elpusztít. Sajnos az esőerdőket is, de legalább Greta Thunberg se marad munka nélkül.

*

Megjelenik Lackfi János legújabb verseskötete Úgyis megveszitek címmel. A kötet érdekessége, hogy lapjain véletlenszerűen leütött karakterek találhatók, amikből mindenki olyan verset rak össze odahaza, amilyet csak akar.

*

Mark Zuckerberg véletlenül mellbimbós képet tölt fel Joe Bidenről a hírfolyamba, mire a Facebook örökre letiltja saját magát.

*

Február elsejétől fiú- és lánynévnek is adható a Covid.

*

Kétfarkú kutya születik a Veszprémi Állatkertben, mindkét mancsán „free SzFE” felirattal. A Facebookon meghirdetett névadó versenyben az állat a Nabazmeg nevet kapja. 

*

Dúró Dóra Facebook Live videóban reakciósan liberálisnak kiáltja ki Lackfi János Úgyis megveszitek című verseskötetét, majd bedarálja. 

*

A Fradi annyi pontot gyűjt a bajnokságban, hogy automatikusan megkapja a 2022-es bajnoki címet is.

*

Az Éjjel-nappal Budapest szereplőgárdája párttá alakul, de vezetőjük kijelenti: egyszer és mindenkorra tisztázni szeretné, hogy SOHA nem áll össze.

*

Portugália szabadrúgásgóljával elveszítjük a futball-Eb-t.

Korábban írtuk

*

A nagy érdeklődésre való tekintettel a hazai bankok állandósítják a hitelmoratóriumot, mivel rájönnek, hogy az adósok sokkal jobban szeretnek nem fizetni, mint törleszteni.

*

Megjelenik Lackfi János legújabb könyve Ledarált sorok címmel. A kötet érdekessége, hogy tartalma 25 dekás Tetra Pak-csomagban, előre darálva kapható. 

*

A kijárási korlátozás májusi feloldása után Balaton-környékiek tízezrei indulnak Budapestre, hogy jól megmártózzanak a Rudasban.

*

Felszólalásában Szabó Tímea egészséges mondatnak ad életet.

*

Kína Sincsing tartományában számos körben népszerűvé válik a vakcinamártásos denevérsült. 

*

Pert veszít az Index. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon megállapítja, hogy van másik. 

*

A Magyarországi Lapos Föld Hívők Egyesülete ünnepélyesen bejelenti, hogy nem volt 2020-as év.

***

No, egy dolog teljesen biztos: vagy így lesz, vagy nem. Ennek ellenére – vagy tán épp ezért – minden kedves olvasómnak boldog(abb) új évet kívánok!