Hirdetés

Európa számára Magyarország lehet az iránytű, amely segít visszatalálni eredeti önmagához. A keresztény európai identitásunkért folytatott küzdelem mellett azonban a környezet megóvására is erőforrásokat kell felszabadítani, a teremtett világ megóvásában pedig a keresztény világnézetnek is szerepe kell hogy legyen. E heti címlapinterjúnkban Juhász Hajnalkával, a KDNP alelnökével, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának a tagjával beszélgettünk.


További témáinkból:

Rovancs kell ide!
Brüsszel folyamatosan különféle ideológiai, politikai elvárások elé állítja Magyarországot, mondván, mindaddig visszatartja a hazánknak járó jogos kifizetéseket, amíg nem teljesítjük ezeket. Az ideológiai, politikai elvárások sorozata csak álca. Brüsszel valójában az Orbán-kormány és a NER megbuktatására törekszik, ez a visszatartások célja, mondta a Demokratának Boros Imre közgazdász.


Lélektani hadviselés
A magyar társadalomban teljes a konszenzus abban, hogy az apa férfi, az anya nő, és a gyerekeinket hagyják békén! Ám a pszichiáterek és pszichológusok körében egy ideje kemény iszapbirkózás folyik: a genderelmélet maroknyi híve erőteljes térfoglalásba kezdett a hazai tudományos életben is. A küzdelemből nem maradt ki a Magyar Pszichiátriai Társaság sem.


Kennedy és a belpolitika mocsara
Kennedy az ’56-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának első évfordulóján New Yorkban tartott beszédet, ahol köszönetet mondott a pesti srácoknak és lányoknak, és aztán belerúgott az amerikai adminisztrációba, mert a magyarok hiába kértek segítséget – mondta a Demokratának Fekete Rajmund történész.


Rés a pajzson
Veszélyes lehet az otthoni biztonsági kamerarendszer. Ki láthatja még rajtunk kívül ezeket a felvételeket, és ami még fontosabb, milyen veszélyekkel jár, ha illetéktelen kezekbe kerülnek?


„Göncz nem gonosz törpe, Antall nem angyal”
Sem Göncz mítoszának rombolása, sem Antall mítoszának építése nem volt a célom – mondta Tősér Ádám, a Blokád című film rendezője. Mennyire áthallásos, mennyire lejárató és mennyire időszerű az Antall Józsefről és a taxisblokádról szóló film? Interjúnkból kiderül.

Korábban írtuk