Hirdetés

Hazánk az ukrajnai háború rendezése, valamint az európai döntéshozatal terén is kulcsállami szerepet akar betölteni a béke és stabilitás érdekében. Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját új könyvéről, valamint a közelgő EU-csúcsról is kérdeztük.

További témáinkból:

Kínai autónk

Szegeden nyit autógyárat a világ egyik legnagyobb autóipari óriása, a BYD. A kínai gyártó innen látja majd el Európát tisztán elektromos autókkal. Az üzlettel mindenki jól jár, a cég mentesül a védővámoktól, Magyarország pedig maradhat autóipari nagyhatalom a belső égésű motorok kivezetése után is, miközben csökken az egyoldalú függőség a német gyártóktól.

Filippínó vendégmunkások Hevesben

Hazudik az ellenzék, amikor azzal riogat, hogy a vendégmunkások elveszik a magyarok munkáját és bérét. Hevesben jártunk, ahol az elszórt kistelepülések relatíve magas munkanélkülisége ellenére számos üzem csak külföldről tudja biztosítani a működéséhez szükséges alkalmazottakat. Kerecsend környékén fizikai munkára vagy nyolcórás kötöttséggel járó hivatali állásra tízezer kilométerről kell filippínó munkavállalókat toborozni, hogy megvédhessék a már dolgozó magyarok munkáját.

Elengedi a Nyugat Ukrajna kezét?

A lassan a harmadik évébe lépő háború további lefolyása szempontjából kulcsfontosságú, miként alakul Ukrajna támogatása. A nyugati pénzek és fegyverek nélkül az ukrán állam és a hadsereg is összeomolhat, ezért a kiállás látványos gyengülése kritikussá teszi Kijev 2024-es kilátásait. A Nyugat azonban nem engedheti el csak úgy Ukrajna kezét, így a döntéshozók minden erővel igyekeznek úrrá lenni a háborús fáradtságon, és biztosítani a legalább a jelenlegi patthelyzet fenntartásához elegendő eszközt.

A bükki barlangok titkai

Kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt négy évszakos kikapcsolódást kínálnak a frissen átadott Szeleta Park Látogatóközpont bel- és kültéri attrakciói. A hárommilliárd forint uniós és kiemelt kormányzati támogatással felépített ökocentrum kiállításán megelevenednek az ősember tartózkodási helyeként is szolgáló bükki barlangok titkai, köztük a Szeleta-barlang és környezete, a világhírű Szeleta-kultúra névadója.

Korábban írtuk