Hirdetés

A hazánk felszabdalását előkészítő R. W. Seton-Watson, alias Scotus Viator a britek által meggyilkolt feketékről nem írt, csak az Európa liberális mintaállamában élő tótok elleni „jogtalanságok” izgatták – mondta Raffay Ernő. A történésszel a határrevízió realitásáról, a szerb irányú nyitásról és Mr. Trianon – Scotus Viator, a magyarok legnagyobb ellensége című legújabb könyvéről beszélgettünk.


További témáinkból:

Forró nyár Koszovóban
Ismét izzanak az indulatok Észak-Koszovóban. Május végén súlyos összecsapások zajlottak a szerb tüntetők, valamint a KFOR magyar és olasz katonái között. A szerbek természetesen nem a KFOR-ra, még kevésbé az olaszokra vagy a magyarokra mérgesek, felháborodásukat az váltotta ki, hogy egy kétes érvényességű önkormányzati választás után a szerb többségű települések élére albán polgármestereket neveztek ki.


Az elnök asszony első éve
Novák Katalin, Magyarország hatodik köztársasági elnöke már megválasztásakor történelmet írt azzal, hogy első nőként lett hazánk államfője. Bár a Fidesz egykori alelnöke a kormánypártok jelöltjeként indult a köztársasági elnöki posztért, már elnökségének első évével igazolta, hogy képes megtestesíteni a magyar nemzet egységét.


Szakácsból „muzsikus”
Óriási ismertséget hozott otthon és a világban Jevgenyij Prigozsinnak az ukrajnai orosz invázió. A Wagner-magánhadsereg vezérét istenítik, démonizálják, sokszor durva kirohanásaiban vágyvezérelten a rendszer megingását látják, és már elnöki ambícióiról beszélnek. Tényleg szembefordulhat a rendszer kreálmánya magával a rendszerrel?


Jó Szerencsit!
Édes évek – A szerencsi csokoládégyártás 100 éve címmel nyílik kiállítás június 8-án a Rákóczi-várban található Zempléni Múzeumban. A tárlat a kiemelkedő nemzeti értékként is jegyzett szerencsi csokoládé- és kakaógyártás történetének legfontosabb állomásait mutatja be. A szerencsi csokoládé 2015-ben került be a Nemzeti Értéktárba, a hungarikummá válás előszobájába.


Meghalna az Everestért?
Az Everest megmászása inkább hosszútávfutás, mint hegymászás – mondta lapunknak Varga Csaba nagyváradi hegymászó, aki már öt nyolcezer méter feletti hegycsúcsot hódított meg. A világ több tetején meglobogtatott magyar zászló, Suhajda Szilárd tragédiája és az Everesten kívüli „álomhegyek” is szóba kerültek beszélgetésünk során.

Korábban írtuk