Azt írd bele, Thomas, hogy „minden ember egyenlőnek teremtetett”. Ez a mi hitünk, erre építjük ezt az országot. Oké, értem, a néger rabszolgák, de hát a négereket mi nem tekintjük embernek, igaz-e? A mi hazánk alapja a szuverenitás, a döntés joga, ember és közösség szabadságának garantálása.

Hirdetés

Na de azért az mégsem járja, hogy 11 déli állam fogja magát, és kilép az unióból! Hát mi maradna az USA-ból, ha egyesek komolyan vennék, hogy ez egy önkéntes szövetség, és ha kedvük szottyan, itthagynak bennünket? Nem! Addig mészároljuk egymást, amíg a konföderáció hívei is be nem látják: ebből az unióból nem lehet kilépni!

Nem avatkozunk be az európai háborúba, még csak az kéne, hogy fiaink hulljanak el egy értelmetlen, távoli vérontásban. Igaz, egy csomó pénzünk fekszik az antant győzelmében, most jól jön az a két éve elsüllyesztett hajó, hát hadat üzenünk, de a végén úgyis otthagyjuk a francba az egészet, szedjék szét egymást, mi közünk hozzájuk.

Azért azt szögezzük le még ebben a szörnyű vérontásban is (ami szerencsére minket elkerül, és csak a tengerészgyalogosaink pusztulnak, de nekik majd szép sírhelyük lesz), hogy mi emberségesek vagyunk. Amerikát mindenki a humanizmus, a be nem avatkozás, a befogadás és a szeretet földjének tartja. Mi nem bombázunk civileket, városokat, mint a barbár európaiak, nem gyilkoljuk halomra ártatlanok millióit, mint a fasiszták. De azért, lássuk be, ha már megcsináltuk ezt a klassz kis atombombát, igazán kár lenne hagyni egy raktárban porosodni. A japcsik épp eléggé rászolgáltak egy kis leckéztetésre. Valami jó népes városra kell dobni, hogy elvegyük a kedvüket a barbár gyilkolászástól.

Megvetjük a Szovjetunió bolsevista terjeszkedését, de momentán nem vagyunk érdekelve a magyar forradalom ügyében, mert elnökválasztás lesz.

Apropó, elnökválasztás. Mi, a szabadság és népfelség zászlóvivői, a legmodernebb technika birtokosai csak tökéletes és megkérdőjelezhetetlen választást tudunk lebonyolítani. Hiszen mindig is mi mutattuk az utat a világnak.

Korábban írtuk